Свързани новини

16.04.2019 09:26

Ексшефката на АДФИ: С Ларгото ни правят на идиоти за 3 млн.лв.

Видян 4014 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

При случая с Ларгото ни правят на идиоти, заяви бившият шеф на АДФИ Албена Белянова, която напуска отвратена администрацията, заради царящия там произвол, корупцията и сексуалния тормоз.
„Основните изводи ги публикувахте. Накратко:
Опорочена процедура по ЗОП за избор на изпълнител за извършване на строителството. Виновни няма.
Забави в изпълнението, пропуски, включително неизвършени и незавършени и/ или недобре извършени видове СМР на строежа. Виновни няма.
Неосъществен контрол по изпълнение на договора за строителство от Министерство на културата. Виновни няма.
Отказана верификация и плащане на разходи в размер на 681 984, 72 лева по договора за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма Регионално развитие 2007 – 2013 г. поради  липса на доказателства за изпълнение на услуга, неяснота как е била възложена услуга, възложени услуги, които не са били използвани при реализацията на проекта. Виновни няма.
Съмнения за изплатени суми, без да е налице валидно правно основание за плащането им.
Разминаване в дати на документи, липса на подписи, неотговарящи на действителното положение констатации.
Непотърсена от Министерство на културата неустойка за неизвършени и незавършени и/ или недобре извършени видове СМР на строежа. Виновни няма.
2 978 420,74 лв. , платени от бюджета на Министерство на културата за дейности по проекта, освен платените със средствата по Оперативна програма Регионално развитие 2007 – 2013 г.
Съставени 7 Акта обр. № 10, за които прокуратурата да каже дали някои от тях не са споменатите в записа Ало, Банов съм“, конкретизира тя пред Фрогнюз.
„В началото докладите не бяха резолирани към мен. Една от първите ми задачи беше свързана с подготовката на споразумение за взаимодействие с Прокуратурата”, разказва още тя. И припомня, че назначеният нов шеф Начев е спуснат, защото финансовият министър „Горанов е бил недоволен, че министърът на енергетиката Теменужка Петкова знае повече за финансовите инспекции на АДФИ от самия него”. Петкова е бивш шеф на АДФИ.
Според Белянова конкретният доклад за Ларгото „след изготвянето на заключението, е изпратен на прокурора, който е възложил инспекцията. Трябва да е изпратен и в МРРБ”.
Т.е. институциите са знаели и са си траели преди Елена Йончевна до огласи щетата, която се оказва за 3 млн.лв: „Цялата история по случая Ало, Банов съм прилича на фарс. Прокуратурата, АДФИ, МРРБ от 2 години имат доклад с констатирани нередности и нищо не се предприема. БСП анонсира как ще направят разкрития за корупция, свързана с инфраструктурни проекти и с енергетика. За енергетиката не се чу нищо, а за проекта за Ларгото разкриха само част от нередностите. За опорочената процедура за избор на изпълнител нещо да казаха? За втория договор за СМР (строително-монтажни работи) нещо да чухте? За непотърсените по него неустойки?”
Белянова обвинява институциите за „унизително отношение, неприкрито въздействие върху определени финансови инспекции, натиск за произнасяне по определен начин”. Оказва се, както и подозираме, че ”всъщност резултатите от финансови инспекции могат да бъдат различни според проверявания”, поради което първо прокуратурата каза, че има, а сега – че няма данни за престъпление по аферата Ало, Банов съм.
„Съмнявам се Велчев, Биков, Караянчева, Манев или който и да е от хвърлилите се на амбразурата да защитят Банов, да е чел доклада на АДФИ, защото, ако го беше чел, всеки един от тях щеше да бъде по-внимателен в изказванията си, че разкритото е „доносничество”, „фалшива новина”. Това самозабравяне и тази посредственост няма да им донесат нищо добро. Не искал Борисов да се вкарва в темата Ало, Банов съм, а всъщност е вътре отвсякъде. Рашидов и Банов са назначени от Борисов, министърът на МРРБ – пак от него. Борисов съгласува назначаването на директора на АДФИ, пак той провежда ежеседмични оперативки с главния прокурор. Всички тези хора са в темата от повече от две години, само Борисов не знае. Хайде стига са ни  правили на идиоти!”.



Източник: Frognews.bg.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и