Отвън на земята с големи букви са изписани думите "Деца", за да бъдат предупредени руските самолети да не се приближават до сградата

Свързани новини

17.03.2022 09:56

Експлозия в театър с хиляди цивилни в Мариупол, Украйна и Русия с взаимни обвинения

Видян 1323 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Украинският президент Владимир Зеленски обвини Русия, че умишлено е бомбардирала театър в обсадения град Мариупол, където стотици хора са се крили от обстрел, предаде ВВС. Русия отрича да е нападала цивилни и твърди, че не е извършила атаката.




Отвън на земята с големи букви са изписани думите "Деца", за да бъдат предупредени руските самолети да не се приближават до сградата.




Все още няма официален доклад за броя на жертвите.




Нападението на театъра в Мариупол показва, че руснаците "обичат вкуса на кръвта", заяви кметът на Николаев. Кметът на южния украински град Николаев осъди руското нападение срещу театъра в Мариупол, като го нарече причина за голяма скръб.



Според съобщенията около 1000-1200 цивилни са се укривали в театъра, преди да бъдат сразени от руските сили, съобщиха от Мариупол. Броят на жертвите все още е неизвестен.




Пред Би Би Си Олександър Сенкевич казва: "Бих нарекъл това руски нацизъм, защото те убиват хора. Когато казват, че се опитват да "денацифицират" . . . или "демилитаризират" Украйна, това е напълно невярно, защото те просто убиват цивилни", каза Сенкевич.




"Мисля, че вкусът на кръвта им харесва. "


В отговор на твърденията на Украйна, че въздушен удар е унищожил театър в Мариупол и е убил укриващи се там цивилни, руското министерство на отбраната заяви, че не е имало такива удари по наземни цели в този град, и обвини неонацисткия батальон "Азов", че е убил заложниците си.

Руските военни са знаели за съобщенията, че бойците на "Азов" са държали цивилни в театъра като жив щит, и поради тази причина не са смятали сградата за цел на въздушните удари, заяви в изявление генерал-майор Игор Конашенков.


"По-рано от бежанците, които се измъкнаха от Мариупол, беше известно, че нацистите от батальона "Азов" могат да държат цивилни граждани като заложници в сградата на театъра, като използват горните етажи за огневи точки", каза Конашенков, предаде RT.

Като се има предвид потенциалната опасност за цивилното население и "провокацията, която националистите вече извършиха на 9 март с болница № 3 в Мариупол, сградата на театъра в центъра на града никога не е била разглеждана като цел за разрушаване", добави той.

Според Конашенков "наличната достоверна информация" сочи, че бойците на "Азов" са извършили "нова кървава провокация, като са взривили сградата на театъра, която са минирали".

Паравоенната украинска част, която използва нацистки символи от Втората световна война, е превърнала Мариупол в своя база и според съобщенията забранява на цивилните да бягат на безопасно място, докато руските сили и бойците на Донецката народна република обкръжават града.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец