Свързани новини

14.06.2012 09:34

Еколози блокираха Орлов Мост заради промените в Закона за горите

Видян 3115 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Стотици граждани излязоха на протест рано сутринта днес срещу приетите промени в Закона за горите. Според промените, които бяха гласувани, ски писти ще могат се изграждат на държавни терени в планините без трасето да се вади от горския фонд. Според протестиращите еколози обаче приетите поправки в Закона за горите ще доведат до непрозрачно разграбване на един от последните обществени ресурси. Протестиращите изразиха надежда президентът Росен Плевнелиев да наложи вето на промените, информира Дарик. Природозащитниците нямаха разрешение за протеста, който беше организиран в социалната мрежа Facebook. Първоначално те блокираха булевард „Евлоги и Христо Георгиеви”, което създаде затруднения на колите на градския транспорт. Именно благодарение на опитите на органите на реда да позволят движението поне на няколко автобуса, се отдаде възможност на протестиращите да навлязат в кръстовището и да седнат по средата на Орлов мост.

Това спря движението и по булевард „Цариградско шосе”. След намесата на Охранителна полиция част от демонстрантите бяха принудени да се върнат в пешеходните зони, други обаче останаха на пътното платно. В опит протестиращите да бъдат разпръснати се включи дори и конна полиция.

Повече от час полицията се опитваше да овладее протеста и да разгони протестиращите от пътното платно. 12 души са арестувани по време на протестната акция. Те са отведени в Първо РУП в София.

Около 21.00 ч. протестът срещу приетите промени в Закона за горите, които събра близо 2000 души в района на Орлов мост, беше овладян от органите на реда и хората започнаха да се разотиват. Беше напълно възстановено и движението на автомобилите по булевардите „Цариградско шосе” и „Евлоги и Христо Георгиеви”. 





Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

риби