Днес постоянните представители на 27-те страни-членки заседават по новия санкционен пакет, който трябва да бъде приет до 24 февруари, когато се навършва 1 година от началото на войната в Украйна

Свързани новини

15.02.2023 14:36

ЕК обяви 10-и пакет санкции срещу Русия за 11 милиарда евро

Видян 672 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Европейската комисия обяви нов пакет от санкции срещу Русия на стойност 11 милиарда евро.

Днес постоянните представители на 27-те страни-членки заседават по новия санкционен пакет, който трябва да бъде приет до 24 февруари, когато се навършва 1 година от началото на войната в Украйна, предаде БНТ.

Предложението предвижда спиране на износа на стоки и технологии, сред които електроника, машини, резервни части, антени и кранове, поясни председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен. Налагат се ограничения за електронни компоненти, които се използват за руски въоръжени системи като дронове, ракети и хеликоптери.

Новият пакет засяга и Иран, който помага на Русия за войната. Още 4 руски банки може да бъдат изключени от системата SWIFT, сред тях "Алфа Банк", онлайн банката "Тинкофф" и "Росбанк", съобщават европейски дипломатически източници пред Ройтерс. Забранява се вноса на гума и асфалт от Русия, въвеждат се мерки срещу заобикалянето на санкциите, срещу разпространители на руска пропаганда и военни ръководители. Ще бъдат засегнати 100 организации, както и парламентаристи и висши представители на руското правителство, допълни върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел.

Европейските държави ще търсят и допълнителни механизми за проследяване на руските активи в Европа, които да бъдат замразени и използвани за възстановяването на Украйна. До момента В Европейския съюз са локализирани активи на Руската централна банка на стойност 33.8 милиарда евро, а се предполага, че общата стойност на замразените активи е 300 милиарда евро.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

скорпион

Ден за земни и практични дейности

Ден за земни и практични дейности. Ще действате със