Свързани новини

07.10.2021 13:55

ЕК иска възстановяване на €7млн. по проекта на депутатката от ДБ и още 3 за общо 24 млн.лв.

Видян 8737 пъти | Коментари 2
Гласували 5 рейтинг: 4.2000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейският съюз иска, а българските данъкоплатци трябва да платят поне 7 милиона евро от общо 23 960 424 лв. като възстановяване на финансирани до получаване на доклада на ОЛАФ за „измамни дейности” 4 проекта, научихме от източник в ДФЗ. В момента във Фонда са изпратени пледоариите на адвокатите за съгласуване – делото е в ход. Един от проектите е на зелената депутатка от ДБ в последните два парламента Албена Симеонова Върбанова, за който Върховният административен съд издаде категорично решение, което публикувахме, потвърждаващо констатациите на ОЛАФ и Европейската комисия за фиктивни доставки и нагласени завишени цени с цел източване на еврофондове. Напомняме, че депутатският проект – Албена Симеонова Върбанова го е подписала като председател и представяващ БАБ – Българска асоциация Биопродукти, е за 9 млн. лв., от които са платени 843 000 лв. Спирането на проекта от ОЛАФ е заради нарушения по най-малкото перо от проекта, но и единственото, което е в реална полза на биопроизводителите, какъвто и самата тя е, защото другите 93% от сумата бяха предназачени за безумно и непрофесионално харчене на грешни пари – фермери да правят „дизайн” на видеоклип за 45 000 евро, реклама за 2,5 млн. евро и т.н. Изначално договорът е направен така, че е прозрачна корупционната идея – най-малко това личи по неуточнените по никое перо конкретни количества и единични цени, въпреки че контрактът е толкова голям по обем, че може да се издаде като книга. Вчера публикувахме и решението на ВАС, и самия договор, и сега са налични на 19min.bg и още доста сайтове, които ги препубликуваха. От страна на ДФЗ е подписал изгоненият по-късно и от Фонда, и като агроминистър Румен Порожанов. Делото от българска страна се води от Външното министерство, а средствата, които се плащат по него  - десетки хиляди лева за адвокати и т.н. са от джоба на данъкоплатците.


 Наталия Каменова



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 съд и затвор 09.10.2021 11:57

    Ей така с мушии куп пpестъпни елементи станаха милионеpи за нула вpеме. Ами да си плаща милионите, който взел той вpъща. Същата пpестъпна схема като тази с "къщите за тъщи" дето куп богопомазани си постpоиха палати с евpофондове без нищо свое да влагат

  • 001 Кака Милка 08.10.2021 09:52

    За такива "прически" има един лаф: "Не се е решила от както се е родила!" Много ми напомня на оня бившия мЕнистЕр на кЛутурГата Банов, който беше "еманацията" на един нескопосан съвременен последовател на "модата на клошарските изяви".Брадясал зверски, рошав като бъм, винаги изглеждаше все едно се е загубил в Тилилейските гори за две седмици...Какви са тия палячовски нови "модерни" прически, дето правят хоратада изглеждат като отрепки? Същото е и с обличането.Мъжете ходят разпасани, със смъкнати, раздърпани панталони, тип "потури" или с някакви тесни и възкъси панталонки, все едно са ги взели от малкия си син. Или си запретват ръкавите на саката, все едно ще мият паници, носят си ризите с дълъг ръкав извън панталоните, чрез което изглеждат на жалки смотаняци.Жените се кипрят с разпрани, парцаливи дънки, през който им се виждат цилолитните голитии.Е нЕма що, много сте модерни. С вид на некъпани, мърляви, раздърпани клошари...Това е част от световната манипулация. Да карат огромното стадо от по-наивните и по-лековерниите последователи на "модата" сами и доброволно да се правят на палячовци!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и