Свързани новини

22.11.2012 16:30

"Егида" фалира

Видян 1019 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Общинската охранителна фирма "Егида" фалира, предаде Дарц нюз. Трябва да се изясни кой носи отговорност за тежкото й състояние, заяви на днешното заседание на Столичния общински съвет Желю Бойчев от БСП при обсъждането на икономически анализ на охранителната фирма, внесен от съветниците от ГЕРБ Татяна Георгиева и Мита Георгиева.


Предлага се на базата на икономическия анализ да се изготви правен, чрез който да се вземе политическото решение за бъдещето на фирмата.


Докладът беше приет единодушно от общинските съветници. По време на дебатите по него стана ясно, че загубите на дружеството за последните три години са над 1,6 млн.лева.


Според Бойчев "Егида" е печален пример за това как се управляват общинските дружества. Охранителната фирма е "на дъното" и вече не може да се оздрави, въпреки че в нея са инвестирани милиони, посочи Бойчев. Според него обаче не може да се констатира тежкото състояние на фирмата и 50% спад на дейността й, без да има виновници за положението.


Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност, смятат съветниците от левицата. По думите на Татяна Георгиева няма смисъл да се дават пари на фирма, която и в най-добрите си години, когато е била монополист на пазара и е поддържала всички общински подлези, отново е била на загуба.


Всички документи от проверката на дейността на "Егида" през годините са предадени на прокуратурата, каза Георгиева. Общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки е на мнение, че фирмата съзнателно е била потискана от общинската администрация и е водена към фалит.


Със сигурност трябва да се реши каква ще бъде съдбата на дружеството, защото в това състояние то е безпредметно да съществува. Според данните от икономическия анализ през 2012 г. 40% от служителите на "Егида" са пенсионери, като средната възраст в дружеството е 62 години.


Средната брутна работна заплата през 2012 г. е 419 лв. Фирмата дължи на НОИ 350 хил. лв., а за заплати на служители задълженията на дружеството са 300 хил. лева.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Диана Ковачева

Не мога да стана служебен премиер: Диана Ковачева

Омбудсманът Диана Ковачева заяви, че не ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…