Свързани новини

11.01.2021 11:49

Едва 6000 от 40 000 души са получили по 24 лв. на ден за локдауна

Видян 2084 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

40 000 са кандидатствали за компенсация от 24 лв. на ден за затворен поради противоепидемичните мерки бизнес, но от тях едва 6000 са получили пари. Основната ни дейност в следващите дни ще е да ускорим плащанията. Това заяви пред Би Ти Ви социалният министър Деница Сачева.

От самото начало бе ясно, че подкрепата за служителите на затворени фирми ще се забави до средата на януари, но от правителството твърдяха, че парите ще стигнат до хората за празниците, пише Сега. Сроковете са заложени в самите правила за отпускане на компенсациите. Документите се разглеждат в срок от 10 работни дни след получаването им и колкото и да уверяват властите, че се работи в много по-кратки срокове, данните опровергават тези твърдения. След одобрението АЗ има срок до 5 работни дни да преведе парите на съответната фирма.

Сачева коментира и обвиненията на БСП, че безработицата изкуствено се занижава като на служителите в бюрата по труда са спуснати максимални нива на безработица, които са нереално ниски. "Агенцията по заетостта затова се нарича така, защото се занимава не с това да увеличава безработицата, а да търси работа на хората. Разбирам, че за БСП е проблем, че почти колкото се регистрираха като безработни, почти толкова съумяхме да преразпределим на пазара на труда", коментира министърът и определи твърденията на БСП като абсурдни. Сачева изтъкна, че "230 000 души успяха да намерят работа в пандемията". Голяма част от тези хора обаче просто се уволняват и назначават при един и същи работодател, за да се ползват обезщетения, тъй като в много случаи подкрепата бе неадекватна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 мафия 11.01.2021 12:24

    С крадци и престъпници във властта толкоз. Същата работа е и с всички други мерки, в т.ч. и широко прокламираните 1000 лв за първа линия, трябва разследване и съд, защото това означава пладнешки обир

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

скорпион