Украинският президент Владимир Зеленски и британският министър-председател Борис Джонсън се срещат в Киев, Украйна, 17 юни. (Пресслужба на украинския президент/AP)

Свързани новини

07.07.2022 17:37

Джонсън е "истински приятел на Украйна": Зеленский

Видян 4247 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Украинският президент Владимир Зеленский нарече британския премиер Борис Джонсън "истински приятел на Украйна" и добави, че е уверен, че политиката на Обединеното кралство спрямо Украйна няма да се промени скоро, въпреки оставката на Джонсън.

Украйна спечели много от отношенията си с министър-председателя, включително преди всичко военна подкрепа, каза Зеленский в интервю за Улф Блицър от CNN в четвъртък, когато беше попитан за коментарите му относно оставката на Джонсън.

Джонсън подаде оставка след бунт в Консервативната партия и заяви в обръщение към нацията, че процесът на избор на нов министър-председател "трябва да започне сега" Джонсън обаче не планира да напусне поста си веднага. Той ще остане, докато не бъде избран нов лидер, каза той в предавана по телевизията реч пред Даунинг стрийт 10.


В речта си за оставката Джонсън се спря на ролята на Великобритания в подкрепата на Украйна в нейната война и заяви, че Обединеното кралство ще се бори за свобода толкова дълго, колкото е необходимо.

"Позволете ми сега да кажа на народа на Украйна. Знам, че ние в Обединеното кралство ще продължим да подкрепяме борбата ви за свобода толкова дълго, колкото е необходимо", каза той.

Украинският президент заяви, че очаква с нетърпение да разговаря директно с Джонсън, за да научи повече за подробностите около оставката му.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 08.07.2022 16:21

    истински войнолюбци.....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и