Свързани новини

30.03.2021 17:24

Двойна е била смъртността през зима 2017

Видян 5491 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


В разгара на т. нар. трета коронавирусна вълна имаме 2 пъти по-малко починали в сравнение с близките години през януари и частично през февруари, сочат данни на НСИ.

Институтът публикува данни за смъртността у нас по седмици. Сравнението на актуалните данни със същия зимен период показва, че няма никакъв скок, а тъкмо обратното. Така текущите цифри за януари и февруари, сравнени с тези за 2017г. например сочат, че преди 4 г. починалите са били много повече и без да има коронавирус.

Изваждайки общата смъртност от числата за починалите от/заради Covid-19, излиза, че инфекцията далеч не е пъвостепенна за черната статистика. От графиката на НСИ се вижда, че дори при пика през ноември е имало голямо увеличение на смъртните случаи, но по други причини.

Напомняме, че става дума за периода на втората вълна, когато здравните власти (както и сега) спряха приема за плановите прегледи и операции. Това създаде ситуация, при която тежко болните пациенти остават без адекватна медицинска грижа , а пациентите с К19, които в повечето случаи могат да се лекуват в домашни условия заемат болничните легла. Същевременно над 80% от смъртните случаи с коронавируса са  именно  при хората с диагнози рак, диабет, сърдечни заболявания. Самият здравен министър Костадин Ангелов призна, че причина за високата смъртност от коронавирус в България са многото хронични болести на населението.

 Така в Италия например има двоен скок на смъртността от сърдечно-съдови заболявания, а нивата на медицината там очаквано са в пъти по-добри от нашите. Данните на НСИ за страната ни могат да се интерпретират по същия начин, въпреки, че не се дава конкретика.

Графика: НСИ


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 31.03.2021 10:14

    Защо ли не се учудвам от графиката? До момента поведението на "наказания" за пандемичен обикновен грипен вирус е типично за грипен вирус. Нищо по-страшно и зловещо от сезонен грип. Само че на фашисти като лайното Сорос и диярията Гейтс не им изнася и създадоха психодемия, напълно целенасочено. През 2008 или 2009 от свински грип за около 2 месеца в България са починали повече от 8000 души. Някой тогава да е ревал за пандемии? Хора, българи, лъжат ни и ни унищожават, не си трайте, а се борете!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион