Свързани новини

09.01.2021 10:31

Две лекарства срещу артрит намаляват с 24% риска от смърт с К19

Видян 1861 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Две лекарства, използвани за лечение на ревматоиден артрит, биха могли да помогнат за спасяването на живота на един от 12 пациенти в интензивно лечение с тежък Covid, установиха изследователи, съобщава theguardian.com.


Националната здравна служба на Великобритания ще започне да използва тоцилизумаб за лечение на пациенти с коронавирус от петък, заявиха здравни служители, след като резултатите от около 800 пациенти потвърдиха, че лекарството носи ползи, като потенциално намалява относителния риск от смърт с 24%.


Изглежда, че друго лекарство срещу артрит, сарилумаб, прави същото, като не само спасява животи, но и намалява продължителността на времето, прекарано от пациентите в интензивно лечение.


Ранните резултати от международно проучване, излязло по-рано, сочи че тоцилизумаб може да подобри резултатите за тези с животозастрашаващи коронавирусни инфекции. Други проучвания обаче съобщават за смесени резултати.


Както тоцилизумаб, така и сарилумаб са известни като IL-6 рецепторни антагонисти, които намаляват ефекта на протеините, които могат да причинят свръхреакция на имунната система. Тежката инфекция с Covid е свързана с опасни нива на възпаление в организма.


Новите резултати, които все още не са били подложени на партньорска проверка, идват от клинично изпитване, известно като Remap-Cap, в което участват над 3900 пациенти с Covid в 15 страни по света.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 09.01.2021 11:18

    Дрън-дрън. Ревматоидният артрит е авто-имунно заболяване.Нерде вирус, нерде автоимунно заболяване. Освен, разбира се, ако вирусът не е бил предназначен за хора с автоимунни заболявания. Китайските учени имат такъв съмнеж, мога дави пейстна статията, но е много дълга.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец