Главният прокурор Иван Гешев дойде минути преди 12 ч. и без да коментира повода, посъветва депутатите да го канят по-рано

Свързани новини

15.07.2022 13:31

ДПС и ГЕРБ обявиха за нелегитимно извънредното заседание на Антикорупционната комисия

Видян 1056 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ДПС и ГЕРБ обявиха за нелегитимно извънредното заседание на Парламентарната комисия по превенция и противодействие на корупцията. Тя се  събира извънредно заради изявлението на евродепутата Томаш Здеховски относно петорна експертиза, извършена от българската прокуратура и изпратена на Комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент,  на снимките и видеото с кюлчетата и парите, за които се твърди, че са заснети в спалнята на бившия премиер Бойко Борисов в правителствената резиденция "Бояна", предаде БНР.


Аргументите на двете примерни групи, които, след като се изказаха, напуснаха заседанието е ,че то се провежда в момент, в който има пленарно заседание, което прави невъзможно заседаването на комисии, както и че не е малко кворум.


Според Александър Несторов от ДПС управляващото мнозинство търси в това изслушване "удобен виновник за несполуките си в съдебната система". От ГЕРБ поискаха вместо Гешев да бъдат изслушани премиерът в оставка Кирил Петков и началничката на кабинета му Лена Борислава във връзка с други записи, разпространявани в публичното пространство. Не стана ясно какви записи визират от ГЕРБ.


Главният прокурор Иван Гешев дойде минути преди 12 ч. и без да коментира повода, посъветва депутатите да го канят по-рано. Изрази надежда отравянето на покана вчера в 16:30 часа за днес в12:00 да не "проява на липса на държавност" и припомни решението на Конституционния съд, че няма как да коментира конкретни дела, а може да говори само по конкретни политики пред Правната комисия. Отказа да отговаря и на въпроса дали може да обясни как е било интерпретирано това становище на прокуратурата и как то е стигнало да ЕП и дали има разрешение от наблюдаващия прокурор да коментира темата пред депутатите.


По повод на заявлението на Здеховски, той обясни, че той е бил уведомен за това, за което Прокуратурата вече е съобщила чрез няколко прессъобщения и на българското общество, както и че информацията е била дадена по искане на институциите от Европейския парламент.

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 


 


 


 



Етикети
, , , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното пространство

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното