Свързани новини

24.01.2020 10:27

ДПС: Днешните дебати са за 10-годишната управленска немощ

Видян 1388 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Убедени сме във вредата, която управляващото мнозинство нанася на демокрацията и живота и здравето на всички български граждани. Това каза председателят на ДПС Мусафа Карадайъ по време на дебатите по вота на недоверие, предаде Фокус.

„Провалът на правителството на ГЕРБ в областта на околната среда и водите, а и в цялостната политика, е факт. Това а закономерният резултат от 10-годишно некадърно управление. Днес ГЕРБ яростно защитава тезата, че в областта на околната среда и водите са постигнати такива големи успехи, че само опозицията не може да ги види и оцени“, посочи още Карадйъ.
„Верни на инстинкта си за самосъхранение ГЕРБ извършиха персонални промени, за да се опитат да потушат напрежението и така смятат да продължат. Не само няма да се решат проблемите, напротив, ще се задълбочават. Както и да го погледнете госпожи и господа от ГЕРБ – това е положението. Нещата се влошават и не се подобряват. Държавата е в колапс. Многократно сме го заявявали и сме посочвали причините. Налице са доказателства за тежка некомпетентност, несистемно мислене и политическо късогледство. Неспособността на управляващите да се поучават от грешките, е свидетелство за невежество. Колкото и пъти да се повтаря една грешка, тя не води до качествена промяна в управленския модел“, заяви още Карадйъ.

Според лидера на ДПС след днешния дебат са важни политическите и управленски поуки. „Важен е политическият ефект от комплексното действие на този демократичен инструмент. Аргументите, които ние имаме са достатъчно сериозни за всички, за които интересите на държавата и на хората стоят над интересите на управляващите, за които властта е самоцел. Няма нищо по-естествено от това да се подкрепи правото на живот на всеки човек. Живот в една чиста, здравословна среда. Околната среда има тясна връзка с човешкото здраве и благосъстояние. Чиста среда ,с чиста вода и чист въздух осигуряват здравословни условия на живот“, каза още Карадайъ.

Той посочи, че ДПС са адекватни на изискванията за времето и със своята програма ще бъдат активни в привеждането в действие на зеления пакт на ЕС заедно с всички отговорни политически партии.



Според него днешните дебати са за 10-годишната управленска немощ. „Нужно е да се формулират ясни приоритети на база на програмата на ДПС за ускорено догонващо икономическо развитие на страната. Зеленият пакт на ЕС е огромна възможност за хората, за бизнеса и за държавата. Да си пожелаем общо съгласие и общ успех в постигането на тази голяма цел. Няма време“, допълни още Мустафа Карадайъ.


 


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

На 1 април, понеделник, от 11:00 часа, ще бъде ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния