Свързани новини

17.04.2020 07:04

Доц. Мангъров: Най-разумно е малко по малко да премахваме ограниченията

Видян 6900 пъти | Коментари 5
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-разумно в момента е малко по малко да започнем да премахваме ограниченията, за да могат младите и здравите да се сблъскат с коронавируса, според доц. Атанас Мангъров. Пред Дарик той припомни, че в 90 на сто от случаите заболяването преминава без симптоми и посочи, че когато обществото реши да отваря ограниченията, трябва да започне със всички места, на които може да се спортува, както и градините и парковете. Добра идея е да бъдат разрешени и детски и женски консултации, тъй като децата трябва да бъдат ваксинирани, смята още експертът.


В момента имаме няколко възможности, въпросът е кои от тях могат да се реализират, посочи доц. Атанас Мангъров. „Какви са възможностите в момента? Едната – чакаме да се появи ваксина. Независимо какво се казва, ваксина в близките една или две години няма да се появи. Второто – чакаме да се появи лекарство, което едва ли скоро ще бъде измислено, изпитано и доказано откъм ефективност.”


Затова според Мангъров най-разумно е да позволим на младите и здравите да се сблъскат с вируса. Премахването на ограниченията обаче трябва да се извършва постепенно, на етапи, за да не се претовари системата. „Тоест, това, което може да се направи, ако се мисли и действа разумно, е малко по малко системата да започне да се отваря, за да се стигне до тези сакрални 70 на сто от хората, които трябва да изкарат заболяването. Хубаво е тези 70 процента да бъдат сред хората, които са млади, здрави и силни. Затова най-добре е на първо място да се отворят всички места, на които може да се спортува. Много добра идея е да се отворят детските и женските консултации, защото ако децата не се ваксинират, ще се появят заболявания като коклюш и морбили, които съвсем не са изчезнали. Трябва да се отворят също градинки и паркове, за да могат хората да се разхождат при спазване на всички правила за социално дистанциране. Накрая хората трябва да тръгнат на работа, защото освен всичко, трябва и да се работи.”


В заключение медикът изтъкна, че за момента нашата здравна система е натоварена на под 1 процент от възможностите си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 17.04.2020 13:28

    Благодаря Ви, доцент Мангъров! Вие, с Вашият непреклонен стремеж към истината, която единствен останахте да защитавате, сте моята духовна опора в това варварско време!

  • 004 Българин 17.04.2020 13:18

    Чудя се как все още шайката не са му повдигнали обвинения. В бойкова Бълхария истината не струва нищо и се преследва както по времето на Сталин. Българският Берия (каскета) се прави на голям, но няма топки и не му стиска защото знае, че ще дойде видов ден.

  • 003 Anonimen 17.04.2020 09:10

    Някой по умен от мен,може ли да сметне за какво крадене на пари става въпрос в момента?"ПИР ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА"НЕ ВЯРВАМ НА ТЕЗИ ХОРА.Доцент Мангъров е последователен,затова считам че е прав.Научно обяснява нещата и по разбираем начин,но е само ДОЦЕНТ.Горкия няма ги онези титли.

  • 002 Anonimen 17.04.2020 08:49

    Есинствено той излезе с името си,и се противопостави на целия хор "мазници",като правилно очерта пролблема.И накрая времето ще докаже колко много е бил прав.

  • 001 Anonimen 17.04.2020 08:13

    Един от малкото с нормално говорене! Болшинството или са страхливи имбецили или подлоги на гербаджийската шайка ,която вече над 10г. краде страната.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

стрелец