Свързани новини

01.12.2020 09:52

Доставките на храна по домовете вече ще се облагат с 9% ДДС

Видян 912 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От днес влиза в сила намалената ДДС ставка за доставките на храни по домовете. Косвеният налог ще бъде 9 на сто вместо 20-те процента, които важат за повечето стоки и услуги в страната, Това е поредното данъчно облекчение за ресторантьорския бранш през годината заради кризата с Covid-19, съобщава БНР.


По-ниска ДДС-ставка има и за редица други браншове - например за фитнес центровете, но в момента те са затворени. По-ниска е ставката върху книжните изделия и детските пелени и пюрета.


Заради облекченията ДДС се превърна в един от най-променяните закони тази година. Промените обаче не са приключили, тъй като в Държавен вестник  днес се очаква обнародването на ветото на президента Румен Радев. То е насочено към бързите кредити, чиято регулация обаче бе променена именно през този закон.


Въпреки че двойното оскъпяване на главницата при просрочие бе бързо премахнато през Закона за бюджета за догодина, правната колизия остана.


На закона му предстои и още една промяна извън президентското вето, а именно - въвеждането на нулева ДДС ставка за ваксините срещу Covid-19, съобщава още БНР.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади. Ще се