Свързани новини

21.01.2022 17:37

Дори времето влияе за повишаване на цените: Кристин Лагард

Видян 2247 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Повишаването на цените се влияят дори от времето. Това обяви президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард пред Световния икономически форум, предаде Сега.

Разглеждането на основните инфлационни фактори е от решаващо значение за осигуряването на използваеми данни, подчерта тя, цитирана от БНР. Веднага след това добавя, че цените на енергията, но също и геополитическите фактори, и дори времето, влияят върху повишаването на цените.

Говорейки на събитие на Световния икономически форум, Лагард призна, че повечето институции са подценили както инфлацията, така и темпото, с което ще се възстановят икономиките от коронавирусната криза.

Само преди дни вицепрезидентът на Европейската централна банка Луис де Гиндос обяви, че скокът на инфлацията в еврозоната не е толкова преходен, колкото се смяташе по-рано, а ръстът на цените тази година има риск да надхвърли прогнозите. Де Гиндос каза по време на събитие, организирано от швейцарската банка UBS, че "може би инфлацията няма да бъде


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 21.01.2022 20:18

    Как го съчини, мъ?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на