Предвид това опасността да извършат ново престъпление и да окажат влияние върху разследването е значително занижена, прие САС

Свързани новини

02.02.2023 17:09

Домашен арест за полицаите, хванати с подкуп, докато борят корупцията на пътя

Видян 760 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тричленен състав на Софийския апелативен съд измени мерките за неотклонение на служителите в отдел Пътна полиция при Главна дирекция Национална полиция на МВР в София Ивайло Панков и Александър Истатков, които бяха задържани за вземане на подкуп.


Магистратите постановиха домашен арест и за двамата.
Униформените бяха задържани в края на ноември м.г., след като поискали подкупи от по 500 лева от шофьори при проверки на разклона за Разлог, в района на село Долно Осеново и в кв. Ораново в Симитли чрез изнудване посредством злоупотреба със служебното положение. Панков и Истатков били командировани в Благоевградска област с цел антикорупция.


Основната причина Истатков и Панков да бъдат пуснати от ареста е, че разследването срещу двамата е в напреднала фаза, събрани са голям обем доказателства, като в същото време обвиняемите са отстранени от длъжностите, които са заемали в МВР.


Предвид това опасността да извършат ново престъпление и да окажат влияние върху разследването е значително занижена, прие САС. Освен това двамата имат постоянни адреси, на които ще изтърпяват ограничителната мярка домашен арест, както и семейства, което изключва възможността да се укрият.


Остава неразколебано обоснованото предположение, че служителите на МВР са извършили престъплението, в което са обвинени, те могат да съдействат за обективното разкриване на истината предвид пребиваването им под домашен арест, прецениха още магистратите.
Определението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!