Идва време да продължим с историята

Свързани новини

24.02.2023 09:33

Доброто повтаря модела на ГЕРБ, чисти доблестните, а по места играе с ДПС: Ал. Дунчев

Видян 2614 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Идва време да продължим с историята. Но с оглед психозата, която обхвана всички след интервюто с Мария Цънцарова по bTV, ще трябва по-различен подход. За да не изпадаме отново в капана на Персийския синдром „убийте вестоносеца“, който тези дни накара хиляди, вкл. лидери на обществено мнение, да повярват безкритично и като папагали на Пеевски, и който кара псевдо-лидерите да се заобикалят с послушковци и който вече 30 г. пречи на България да надигне глава, моля Ви да се замислите по следните критично важни въпроси. Въпроси, които ще Ви убедят, че точно сега, точно преди изборите, е нашият истински шанс за Промяна и Демокрация:

1. Как бихте постъпили, ако сте събрали достатъчно информация, която ясно показва, че ПП-ДБ пресъздават порочни модели на управление на ГЕРБ, премахването на които бе основна мотивация за създаването на ПП и ДБ, и че каузите за Промяна и Демокрация, идеалите, принципите и хората в партиите, в които вярвате безрезервно биват превзети или отвлечени?


2. Как бихте реагирали, ако осъзнаете, че им огромен риск българите да бъдат за пореден път подлъгани да дадат властта на партии и лидери, които идват с лъскавата мечта за Промяна и Демокрация, но попадайки в капана на ГЕРБ и властолюбието, в най-добрия случай ще зациклят държавата в перманентна политическа криза, а в най-лошия случаи може да я подкарат към диктатура? Да не забравяме, че преди 12 г. ГЕРБ също спечели доверието на хората с демократичната мечта за европейско развитие на България, дори и започна да се случва през първите 3-4 г., но накрая на третия мандат едва отървахме преминаването на държавата в необратима диктатура, каквато се случи в Унгария, Русия или Турция – държави, чиито лидери също бяха демократи в началото, преди да унищожат всичко демократично, за да си бетонират за винаги властта. И се отървахме, защото за властта на ББ се облизаха сходни него кандидат-деспоти като Слави и Радев.


3. Не бихте ли алармирали веднага, дори преди избори, ако виждате, че по места се появяват зависимости към ГЕРБ и ДПС? Само се замислете: Как си обяснявате, че никой от лидерите не подкрепи войната, която започнахме с горски, няколко депутати и Биволъ преди месец срещу нагласените търгове за дървесина на Радев в 10 стопанства, имащи за цел да захранят предизборно ГЕРБ и ДПС с милиони левове? Как така никой от лидерите не подкрепи войната, която започнахме с горски, няколко депутати и Биволъ преди две седмици срещу инсталирането от Радев на компрометирани хора на Пеевски, Вальо Златев и други в управлението на държавните горски предприятия, с цел източването им в полза на ГЕРБ и ДПС?


Защо само десетина депутати подкрепиха войната, която започнахме срещу незаконното обезлесяване на десетки хиляди декари гори върху стари пасища от общини на ГЕРБ и ДПС в Северна България, с черните милиони от които могат да си купят и по три парламентарни и местни избори на година? И какви са тези демократи, които ме демонизираха, когато макар и провокативно изразих обективната истина, че дори по времето на ГЕРБ гражданското общество се пребори за уникални природозащитни каузи – ако не сме готови да сме обективни и да си признаваме нашите грешки, да сме самокритични и да виждаме доброто, което дори врагът прави – в що за нация сме се превърнали? И кой е виновен за това? Лидерите разбира се.


4. Какво бихте направили, ако и 2017 г. и 2023 г. виждате, че хората с кауза и сърце за Промяна и Демокрация биват или прогонвани (вкл. мен), или пращани в пета глуха, за да не пречат на властолюбците, и за да се раздават водещите позиции на службогонци и сервилни хора? И то до степен, до която управлението на партиите стане тотално дисбалансирано (практични бюрократи>>>идеалистите с кауза), тотално неконтролируемо, неуязвимо и по-лошото нетолерантно към критиката, когато цялото управление е бетонирано от безкритични хора?

5. Какво бихте направили, ако вие нямате никакви властови и лидерски амбиции, вярвате и имате сили да гоните единствено каузата си, в това да привлечете и подкрепяте екип от други хора с кауза (и в ПП и в ПП-СО), но сте на 100% убедени, че с гореописаното политическо лидерство и при липсата на ефективен вътрешно-партиен или външен обществен контрол, ПП-ДБ ще се превърне в ГЕРБ-2, без никакъв шанс за спечелване на войната срещу гешефтурата, корупцията и путинизма?

И изобщо не е вярно, че един малък човек може да прецака изборите на 4 партии с хиляди членове, милиони левове ресурси, международен гръб, и с огромни бизнес и медийни връзки. В истинския корпоративен бизнес за подобна щета отговорност носят единствено корпоративните лидери, които ако не могат да менажират елементарни процеси и своите последователи, значи не стават и трябва да си ходят!

И не е вярно, че няма какво да направим ние с Вас, като обикновени граждани, които нито искат да прецакат идващите избори, нито искат власт и постове, нито са кандидати, нито са партийни членове! Защото:

След интервюто при Мария по bTV цялото ми семейство и най-близките застанаха изцяло зад мен, докато други се хванаха в капана на персийския синдром, и когато и съпругата, и майката, и брата и другите близки заявиха критично „Ние няма да гласуваме!“, аз им отвърнах: „Напротив! Трябва да гласуваме! Защото Промяната и Демокрацията са ни единственият шанс за наистина европейско развитие, при надвисналата заплаха за бетонирането на мафията във властта и диктата на ДС-ченгета, мултаци, комунисти, възрожденци и възходци. Защото с преференциалния вот всеки от нас, всеки българин с критично отношение към мераклиите за власт, не само може да потърси отговорност на провалилите се политическите лидери, но най-вече с преференциите може да избута на челни места всички хора с кауза, които са избутани назад за да не пречат. Вече знаем кои са – в битките бързо се разбра. Така, че има Шанс за Промяна и Демокрация. И точно сега е момента ние гражданите да се преборим за този Шанс!", написа във ФБ бившият шеф на агенцията по горите и ексдепутат от Промяната Александър Дунчев.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 24.02.2023 13:33

    Натовският генерал и масон с неговите корумпирани съветници бая далавери си върти и в горските стопанства, а уж служебното е временно за изборите?! Служебните васали на РР ще надминат мутрата по корупция и кражби, а иначе едни захаросани ги каканиже....умряха баламите

  • 001 Anonimen 24.02.2023 12:01

    Ами, такава ни е политическата система! Несменяеми псевдо политици, псевдо избори, псевдо депутати, псевдо реформи, псевдо държава и псевдо демокрация! Няма да ги чуете да говорят за това, защото си искат удобната система, без отговорност и вечна власт! А народът спи, до като го унищожават!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

водолей