Свързани новини

30.11.2021 14:01

До милион глоба за непочистване на сняг от Домусчиев, а ще му вземат ли концесията в София?

Видян 7508 пъти | Коментари 6
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„С всеки сняг хвърляме във въздуха една детска градина”, обича да казва кметът на София Йорданка Фандъкова за цените на почистването на София от бялата покривка. Този път тя наказва с максимално възможната санкция – неплащане на пълната сума, почистващата фирма на братя Домусчиеви и Титан. К
метът не пожела да коментира пред 19 минути конкретната стойност на наказанието. Ако една детска градина в София струва към 2 млн. лева, а Домусчиев чисти половината град, значи глобата може да достига и милион, пресмятат специалистите.
Напомняме, че фирмата на шефа на КРИБ и бившите собственици на ЦСКА по думите на кмета е с последно предупреждение за отнемане на концесията. Вече са й наложени 2 от възможните 3 санкции преди прекратяване на договора, поради неизпълнение на ангажименти за инвестиции в нова техника.
Напомняме, че друга фирма от кръга на Домучсчиеви дължеше 60 000 000 лева на държавата за неизпълнени вложения по приватизацията на БМФ, заедно с неплатени данъци и осигуровки на същото дружество.
Апропо, в бравурния материал на американския Форбс за братята предприемачи, в който състоянието им се оценява на 2,1 млрд.долара, именно параходният бизнес е споменат като единия от двата възлови за тях. За боклука не става дума, макар той да осигурява стотици милиони лева приходи за сметосъбирачите.
Освен в София, титаните чистят също морската столица Варна и още много от големите градове в страната. Навсякъде при кметове от ГЕРБ.


 Мария Пенчева


 Снимка: София, кв. Бояна 11. 00 часа



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 затвор до живот 30.11.2021 18:25

    Как е възможно нефелната селянка Фандъкова 11 г да се подиграва на столичани, ръсейки нелепости с вечната си усмивка? Всяка година увеличава с десетки милиони заплащането за чистене на Бойковите тарикати, а ги глобява с мижави суми за системни и еднакви пропуски. Каква жена е, няма ли достойнство, всички виждат и знаят, че е миманс и кукла на конци на Борисов, но кражбите за милиарди от столичани са на неин гръб. Защо го назначи този престъпник с бакалавърска степен от ЮЗУ Ивайло Иванов на такъв висок и много добре платен пост в СО, до кога ще прибира боклуците на Мутрата в СО на хранилка на столичани, а парното го фалира и увеличи драстично цената

Виж всички
напред
02|02
RSS

Най-нови

НОИ

Отпускат над 13 милиона лева за увеличение на заплатите в НОИ

Над 13 милиона лева ще бъдат отпуснати за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

риби

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено силни днес

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено