По думите му в рамките на своя мандат Гешев много пъти е уронил престижа на съдебната власт. Министърът допълни, че ВСС има основания да се самосезира.

Свързани новини

11.05.2023 16:37

До дни решаваме за обвинител №1: Зарков

Видян 620 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Следващата седмица Министерството на правосъдието (МП) ще реши какви стъпки да предприеме по отношение на главния прокурор Иван Гешев”, заяви пред журналисти служебният министър на правосъдието Крум Зарков.


“С изявлението си кандидатът за премиер на ГЕРБ/СДС Мария Габриел се присъедини към хората, които през 2020 г. излязоха на протести, с искане за оставка след нахлуването на прокуратурата в президентството и към няколко министри на правосъдието, които се ангажираха с процедурата по предсрочно прекратяване на мандата на главния прокурор”, каза той.


“Дали ще се стигне до оставката на Гешев е важен въпрос. Но по-важно е дали ще бъдат приети законите, които ще направят така, че който и да е следващият главен прокурор, той няма да попадне в същата цикличност. Става дума за промените в НПК и Закона за съдебната власт”, уточни Зарков.


По думите му в рамките на своя мандат Гешев много пъти е уронил престижа на съдебната власт. Министърът допълни, че ВСС има основания да се самосезира.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на