Свързани новини

06.08.2021 14:08

До 10 дни сме в оранжевата зона: МЗ

Видян 1290 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В следващите 7 до 10 дни вероятно страната ни ще влезе в оранжевата зона, т.е. с над 100 болни на 100 000 населения, сочи прогнозата на здравните власти.


"Без актуализация на бюджета, няма да има пари за първа линия, обяви здравният министър Стойчо Кацаров. "В следващите 7 до 10 дни вероятно страната ни ще влезе в оранжевата зона, т.е. с над 100 болни на 100 000 населения", прогнозира той.


От гледна точка на изготвен план, страната ни в голямата си част е готова да посрещне следваща вълна. Осигурено е и достатъчно количество лекарства за лечение на COVID.



"Това, което не можем да променим, е ниското ниво на ваксинация", отчете Кацаров, но даде положителен пример с лекарите, при които ваксинацията е най-висока от всички професионални групи. Повишава се обхватът и при възрастните над 60 г.

Кацаров бе категоричен, че актуализация на държавния бюджет е нужна, защото средствата за заплащане за първа линя са изчерпани.

"Ние променихме методиката за заплащане, но както и да подхождаме, ако правителството спешно не предприеме актуализация, няма да можем да посрещнем нарастващите нужди за първа линия, но и за лекарства при нова вълна, което налага актуализация и на бюджета на НЗОК", обясни Кацаров. Идеята му с актуализацията на бюджета на здравната каса е да се включи пакет за преглед и лекарства на болни от COVID, които нямат нужда от болнично лечение, така и болничната система да не се пренатоварва.

Кацаров предложи и планът за действие по време на епидемията да се разгледа и приеме от Народното събрание, така че той да не е само документ на здравното министерство, а политическите сили да поемат ангажимент за изпълнението му.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 08.08.2021 20:25

    освен в яйчниците, наночастиците от тн ваксини отиват и в тестисите и в резултат - безплодие и автоимунни заболявания, също и злокачествени поради сринат имунитет раковите вируси, които кротуват из организма, започват да се размножават, отделно са тромбозите и тежките алергии

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Определено интензивен ден

Определено интензивен ден. Ще се опитвате да промените