Свързани новини

26.03.2018 15:26

„Дисидентът” Н.Глушков убит от любовника си в Лондон

Видян 2428 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Появилите се като допълнително нагнетяване на случая Скрипал вести за убийството на „дисидента”, „противник на Путин” Николай Глушков в Лондон учудващо секнаха. Оказа се, че истината е лесно доказуема и затова неприятна за сценаристите. Британската преса научи бързо от разследването на случая, че жертвата сама е отворила на убиеца си, което веднага отхвърля всякакви съмнения за дългата ръка на КГБ – ФСБ. Дейли Мейл даже се добра до името на любовника на емигранта, който му е турил ножа – Денис. Защо ли статията бързо бе свалена от сайта на популярната медия, без да е опровергавана?


Николай Глушков бяга от Русия, за да не влезе в затвора за крупни измами. В Лондон става близък с Борис Березовски. Както е известно, екс милиардерът, който бе намерен самоубит, отровеният негов бивш шеф на сигурността Литвиненко и сега атакуваният друг бивш КГБ-ист Скрипал имат общ водещ офицер в английските тайни служби МИ6 – Пабло Милър. Двама от тримата – Березовски и Скрипал, както доказа ВВС, са писали малко преди да ги срещне смъртта писма с молба за прошка до Путин. Което прави смъртта им по-удобна за британците, отколкото за руснаците.


Интересно е, че Лондон прикрива резултатите от разследването на смъртта на Березовски, особено, след като се доказа, че с него руските служби нямат общо, но пък са намерени по ваната в дома му пръстови отпечатъци с много интерес британски произход.


Две други разследвания също са прекратени. Едното е по смъртта на руския емигрант и близък на Березовски – Александър Перипелични, който също е шествал по английските медии с разкрития. Ако го бяха отстранили руснаците, защото британските служби да крият резултатите от следствието?


Мистерия остава и смъртта на човека, разкрил лъжите на Тони Блеър и щатския президент Буш, които те бяха принудени да си признаят, след като преди 15 г. с мними „доказателства” нападнаха Ирак. Дейвид Кели също беше самоубит на Острова. Той вероятно е единственият човек, който без ръкавици е използвал за целта нож, но не е оставил отпечатъци по него.


Още по-странно е, че ученият от химическия военен завод и лаборатория на 13 км от лобното място на Скрипал в Солсбъри, Великобритания, не е единственият, намерил загадъчно смъртта си от специалистите по ненамерените иракски оръжия -  летален край намират без време двамата му най-близки приятели и колеги.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения, но