Свързани новини

10.03.2009 17:05

Димитров: "БСП, ДПС и НДСВ няма да бъдат на власт!"

Видян 1983 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"БСП, ДПС и НДСВ няма да бъдат на власт в следващия парламент!" Това каза председателят на СДС Мартин Димитров, след като от Съюза на демократичните сили /СДС/ подкрепиха създаването на коалиция с ДСБ.


Димитров заяви, че създаването на коалицията е жест от страна на СДС, който трябва да бъде оценен от цялото общество. "На нас не ни беше лесно, но го правим в името на това да има демократично управление”, допълни Димитров. Той уточни, че бъдещата коалиция ще има двама съпредседатели и има обща парламентарна група. По думите му, ДСБ също ще направи своите компромиси, които са много сериозни. "Водач на листата за евродепутати ще бъде човек от СДС и съотношението на избираемите места ще бъде категорично в полза на СДС”, коментира Димитров и добави, че коалицията няма да е само с ДСБ, но и с други десни сили. Десният лидер не се опасява и, че може да има напускане на хора, които са били против коалицията. „Аз призовавам хората, които искат да ни направят щастливи да бием ДПС на тези избори. Това е идеята на обединението, което правим – една победа над ДПС ще бъде страхотна новина”, каза в заключение Димитров. Председателят на СДС бе категоричен и че няма намерение скоро да напуска поста си.


"Надявам се старите лидери да не върнат старите практики в СДС!" Това каза от своя страна Пламен Юруков, бивш председател на Съюза на демократичните сили. Юруков изрази надежда, че ще се запазят тези принципи, които бяха заложени в устава миналата година – "кандидатите да бъдат избрани от членовете отдолу”. Той обясни, че се е въздържал от вот, защото "каквото и решение да се вземе днес, то ще бъде зле за СДС”. По думите му, е трябвало първо да се обсъди въпросът със самостоятелното явяване на СДС на изборите и след това около СДС да се направи обединение от много сродни организации, които са съгласни да участват в листата на СДС и "чак след това с тези, които имат повече претенции”. "Повече от година повтарям, че докато хора, които са разцепили десницата и са били на много високи позиции са на активна политическа позиция много трудно ще имаме една модерна десница в България”, заяви Юруков и допълни, че няма да напуска СДС. Зам.-председателят на Софийската организация на сините в София Любен Петров пък коментира, че хората от десницата няма да бъдат на 100 % убедени в това обединение и то трябва наистина да стъпи на принципи. Иван Сотиров, секретар на партията заяви, че според него няма да напускат хора. Той посочи, че против коалицията са били организациите на Велико Търново, Русе, Варна, Стара Загора, и др.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог