22.07.2010 17:34

Дянков си търси работа в Лондон?

Видян 2841 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вицепремиерът Симеон Дянков е бил забелязан да прави неоповестено официално посещение в Лондон, писа сайтът Bulgaria-news. Според електронната медия неговата цел вероятно е била да си търси работа.


Известно е, че не само опозицията, но също Синята коалиция и бизнесът твърдо се обявиха против несполучливата политика на финансовия министър, която бе планирана да подобри състоянието ни, но само за година въвлече България в икономическа катастрофа от Виденов тип.


Отвсякъде се заговори за оставка, а даже и самият премиер изрази резерви към икономическия си екип. Приказките за промени в правителството около рождения му ден на 27 юли също дойдоха на мястото си в тази връзка.


С всичко това може да се обясни и поредната, очевидно подсказана от София, публикация в консервативния Уолстрийт джърнъл, който не за първи път подкрепя, макар и вече с половин уста, Дянков в труден за него политически момент.


Ако изгуби работата си у нас, той за съжаление едва ли ще може да се върне и в Световната банка. Причината е, че неговата програма Doing Business бе закрита от институцията поради неефективност.


Според източници в Лондон българинът е бил забелязан както в Сити, така и в Мейфеър. Във втория квартал се намира седалището на банка Лазард, в чийто фонд GLG прави бизнес нашият принц Кирил Преславски.


Фактът, че Дянков е имал срещи и в Европейската банка, накара 19’ да извади и своя версия за пребиваването му в Лондон. Твърде е възможно истинската цел да е била договаряне на заем за държавата. А тя определено има нужда от него, за да стабилизира бюджета и да стимулира потреблението.


Неотдавна Дянков заяви пред Цветанка Ризова по Нова телевизия, че ако търсим кредит, много по-логично е да го намерим в Европейската банка. Условията щели да бъдат много по-добри от тези, които дава Международният валутен фонд. Напълно е възможно секретната мисия на вицето да е свързана точно със сондаж за финансиране.


Междувременно в петъчния брой, наред с останалите си сензации, вестник Супер 19’ съобщава за охлаждане в отношенията между Дянков и Цветелина Бориславова. Ако може да се вярва на източници от Лондон, банкерката била определила политиката на колегата си финансист като “изгърмяла”.


Още по темата - в Супер 19’ по вестникарските сергии в цялата страна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

риби