Свързани новини

20.09.2013 15:49

ДФЗ раздал над 1 милион лева бонуси през 2012 г.

Видян 1497 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Само за една година Държавен фонд "Земеделие" е раздал на служителите си над 1 милиона лева под формата на допълнително стимулиране, предаде БГНЕС.



Според информацията през 2012 година са изплатени средства, представляващи допълнително материално стимулиране на 1282 служители на фонда в размер на 1,23 милиона лева. Почти всички пари са отишли при държавните служители във фонда. Наетите по трудово правоотношение са взели само 60 000 лева, а всичко останало е било изплатено на служителите по служебно правоотношение.



От фонда обаче отказаха да съобщят колко точно пари са платили през 2013 година, за да стимулират допълнително служителите си. Единственото, което дадоха като информация е, че "изплатените средства за 2013 година, представляващи допълнително материално стимулиране са с най-нисък размер в сравнение с периода от 2006 година до момента, като в някои случаи са в пъти по-малко от платените в предходните години". "Тези средства са приблизително 17 % от средното месечно възнаграждение на даден служител, чувствително занижен процент от предвидените 80 % съгласно Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрация", твърдят от ДФЗ.Изплатените средства за допълнителни възнаграждения за 2012 и 2013 година са в рамките на реализираната икономия от плановите средства за работна заплата.



От ДФ "Земеделие" обясниха, че плащанията на допълнителни възнаграждения са били свързани с извънреден обем работа и постигнати добри резултати по приключване на плащанията на единица площ, национални доплащания, държавни помощи, плащания по схемата de minimis и други. Допълнителните възнаграждения са изплащани основно на база тримесечните резултати, като са се плащали такива възнаграждения и на служителите от Областните дирекции на ДФ "Земеделие". От началото на 2012 година на служителите в ДФ "Земеделие" не са изплащани допълнителни възнаграждения за Великден, Коледа или по повод на други празници, допълва БГНЕС.





Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни

Малко несправедливо ще се отнесат към вас днес

Малко несправедливо ще се отнесат към вас днес, ако не