07.01.2019 09:45

Десантен US кораб влезе в Черно море

Видян 2551 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Още един десантен кораб на американския флот навлезе в Черно море, където напрежението е високо, след като три украински кораба нарушиха руските териториални води в края на ноември и бяха арестувани, предаде RT.


"Пристигането на Форт Макхенри потвърждава нашата колективна ангажираност към сигурността на Черно море и засилва нашите силни отношения със съюзниците и партньори от НАТО в региона", каза заместник-председателят на Шестия флот Лиза Франкетти.


Базираният във Флорида Форт Макхенри е на редовно назначение в 6-и флот на САЩ, за да „извършва операции със съюзници и партньори за повишаване на сигурността и стабилността в Европа“, се казва в изявление на флота.


Той също така напомни, че американски кораби редовно оперират в Черно море, заявявайки, че действат в съответствие с международното право. 6 американски военни кораба извършиха мисии в района през 2018 г., включително унищожителите на ракети USS Ross, USS Carney и USS Porter, както и команден кораб Маунт Уитни, кораб за приземяване USS Oak Hill и кораба за експедиционен бърз транспорт USNS Carson City.


Водите в Черно море остават неспокойни, след като три украински кораба нарушиха руската морска граница в Керченския проток, между Крим и континентална Русия, на 25 ноември. В резултат на сблъсъка нямаше смъртни случаи, но украинските кораби бяха конфискувани, а моряците на борда вече очакват процес в Русия.


Инцидентът, който се случи в район, бил руски териториални води още преди обединението му с Крим през 2014 г., бе означен като „агресия“ във Вашингтон и прекъсна дългоочакваната среща на върха между Доналд Тръмп и Владимир Путин.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Петър Петров

Възраждане се регистрира за вота в ЦИК

"Възраждане" се регистрира за вота 2 в 1 в ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху