Свързани новини

15.04.2021 17:14

Депутатката от ГЕРБ Росица Кирова - съдружничка с косовски наркобос

Видян 21906 пъти | Коментари 8
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Росица Кирова, която днес се закле като депутат от ГЕРБ, е съдружник на прочутия косовски наркобос Исмет Османи – Цури, арестуван през 2019 г. в Прищина, разкрива сайтът bird.bg. Дамата от Видин  - сестра на ковчежника на Таки - Константин Върбанов, за която 19’ неведнъж ви разказва и станала известна, след като бившият премиер Бойко Борисов я повози в джипката си и я назначи за водач на листата на ГЕРБ. Преди да се афишира публично с Борисов, Кирова беше координатор на Има такъв народ за Видин, предлагала се е и на Мая Манолова.
Кирова и Османи заедно с още две лица са създали акционерното дружество Цитадела БГ АД през ноември 2004 г. В него Османи участва с 20% от акциите. Предметът на дейност е производство на строителни материали, лепила и сухи смеси, както и строителство.
Три месеца след като става акционер в Цитадела БГ, немското разузнаване BND пише за Османи следното: ОСМАНИ Исмет, наречен Цури, косовски албанец с база в КОСОВСКА МИТРОВИЦА, занимава се с контрабанда на цигари, наркотици и гориво (марихуана, хероин) и се счита за особено опасен. Поддържа тесни връзки с UCK и с ТАЧИ, когото през 1998 трябва да е поддържал мощно финансово, както и с ИБИШИ Нуредин (контрабанда).
Преди това Исмет Османи е споменат и в доклад на сръбската полиция известен като “Бяла книга на сръбската организирана престъпност”, изтекъл през 2000 г., цитиран от партньорите на OCCRP от сръбския разследващ портал Krik.rs. Според него Османи е лидер на престъпна организация, участваща в международни канали за трафик на наркотици, а в Сърбия работи в тясно сътрудничество със Звонко Вееселинович, който купува наркотиците от Османи и ги пренася в Сърбия, а в обратна посока продава на албанците оръжие.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Коцето бодибилдера от СтуденСкия граТ, 16.04.2021 00:08

    Тази в сравнение с останалите е направо кокошкарка. ОПГ-то вече са наблъскали хамбарите с десетки МИЛИАРДИ, а таз 'семкаджийка' е усвоила едвам няколко 'меле-ьончета' и спокойно може да се води за 'почтенна' !

  • 002 Anonimen 15.04.2021 23:40

    Не случайно Мутрата си я взе на бързо, че и депут си я направи, все пак от неговия ресор е....поредния боклук в шайката

  • 001 Anonimen 15.04.2021 20:10

    По тироида ще ги разпознаете мангустите. Тая е от влашките.

Виж всички
напред
02|02
RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади. Ще се