Свързани новини

16.12.2021 15:22

Депутатите създадоха 24 постоянни комисии в Народното събрание

Видян 1768 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутатите решиха да създадат 24 постоянни комисии в Народното събрание. Това се случи след като народните представители приеха текст от новия Правилник за организацията и дейността на Народното събрание, предаде Нова тв. Парламентът реши да има две нови постоянни комисии - по туризъм и по превенция и противодействие на корупцията. "За" създаването на комисиите гласуваха единодушно 165 народни представители, без "против" и "въздържали се".


НС гласува и промени в наименованията на някои от комисиите. От Комисията по енергетиката и климата да отпадна думата "климат", а от Комисията за дигитализация, електронно управление и информационни технологии - "дигитализация".


Председателят и заместник-председателите на НС да могат да участват в ръководството на постоянни комисии, прие парламентът. Досега те не можеха да заемат такива позиции.


При определяне състава на постоянните комисии се запазва съотношението между числеността на парламентарните групи, реши пленарната зала.


Парламентарните комисии станаха повод за поредния скандал. От опозицията в лицето на ГЕРБ поискаха да разберат дали председателите на комисиите ще бъдат само от партии, които участват в коалицията. Беше поискано да се направи и редакция на текста за разпределението на комисиите.


В началото на заседанието имаше спор около предложението на ПГ "Възраждане" в правилника да бъде записано, че правото на народните представители на достъп до сградата на парламента не може да бъде ограничавано. То бе отхвърлено от мнозинството. "Предложението е превантивно - в случай че се въведе зелен сертификат", обясни Петър Петров, вносител на текста.


Десислава Атанасова (ГЕРБ-СДС) обяви, че през следващата седмица


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец