Свързани новини

18.08.2021 12:00

Депутатите избраха 22 постоянни комисии

Видян 1169 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутатите приключиха работата си по сформирането на 22-те постоянни парламентарни комисии в 46-ото Народно събрание, предаде Нова тв.


"Има Такъв народ" оглави седем от органите, ГЕРБ-СДС, "БСП за България" и "Демократична България" получиха по четири председателски места, а ДПС – две. „Изправи се БГ! Ние идваме!“ се отказа от председателски и зам.-председателски места. "Бяхме многократно обвинявани, че се борим за постове и позиции и че се опитваме да парцелираме власт. Ние не желаем и няма да получаваме високи места в парламентарните комисии", заяви Мая Манолова от трибуната в пленарна зала. 


Комисията за контрол над службите за сигурност и прилагането и използването на СРС и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения ще се председателства на ротационен принцип за една парламентарна сесия. Председателство за настоящата сесия ще поеме Светлин Стоянов от "Има такъв народ".


Партията на Слави Трифонов ще оглави едни от най-важните комисии в Народното събрание. Любомир Калимански ще председателства Комисията по бюджет и финанси, Андрей Михайлов - Комисията по конституционни и правни въпроси. Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред ще оглави проф. Николай Радулов от "Има такъв народ". Силви Кирилов ще бъде председател на Комисията по здравеопазване.


ГЕРБ застават начело на Комисията по въпросите на ЕС и Комисията по транспорт и съобщения. Председател на Комисията по въпросите на ЕС ще бъде Томислав Дончев, а на тази по транспорт Росен Желязков. Комисията по културата и медиите ще оглави Тома Биков. Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите ще председателства Радомир Чолаков.


Комисията по труда и социалната политика ще се председателства от Георги Гьоков, Комисията по отбрана от Атанас Зафиров и Комисията по образование от Ирена Анастасова и Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта от Иван Ченчев.


Комисията по околна среда и водите, ще се председателства от Борислав Сандов, а Комисията по дигитализация, електронно управление и информационни технологии, която ще ръководи Ивайло Мирчев. Начело на Комисията по прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество застава Цецка Бачкова. Комисията по политиката за българите извън страната ще оглави Антоанета Цонева.


Комисията по икономическата политика и туризъм ще се председателства от Йордан Цонев, а Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление се поема от Халил Летифов.


Правилникът предвижда, че народен представител може да членува само в две постоянни комисии. От първото заседание на този парламент от 21 юли досега са заседавали само Временни анкетни комисии.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и