Свързани новини

18.02.2020 15:24

Дефицит на евро в чейнджовете

Видян 2808 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Дефицит на евро има в чейндж-бюрата дори в центъра на София през последните дни, покрай решението на властта да отпише от закона фиксирания курс на лева и то „през задния вход“, без обществено обсъждане, което е задължително според действащата в страната нормативна уредба.
Както е видно от кадъра, който запечата за архивите известният адвокат Николай Хаджигенов, опашка пред БНБ, каквато не е имало поне от 24 години, а това предполага, че голям наплив е заел самия салон на централната банка, показва има ли доверие към последните действия на финансовия министър Горанов и гуверньора на държавния трезор. Димитър Радев беше заместник – министър на финансите при хиперинфлацията и незапомнената девалвация на лева при Виденов. За това и за приключенията му като мисионер на МВФ в страни, които придобиха удивителни финансови проблеми след съветите му, още преди неговия избор 19 минути надлежно информира обществото. Напомняме признанието на шефката на Бюджетната комисия в парламента МенТа Стоянова, че Радев и Горанов не са успели да защитят лева при преговорите с Еврогрупата и Дания за евентуалното ни влизане в чакалнята на Еврозоната – ERM II, където се предвижда до 15% обезценка на националната валута –реално обедняване на гражданите.
Междувременно България е единствената страна, която не е обявила, за разлика от всички други членове на Европейския съюз за какво ще се бори при разпледелението на новия 7-годишен бюджет на Общността, който ще се разпределя от четвъртък до неделя в Брюксел. Както писахме, поради напускането на Великобритания и намаляването на вноските на най-богатите държави: Дания, Швеция, Нидерландия и Австрия, еврофондовете, включително образователните и научните в ресора на бг еврокомисаря Габриел,както и земеделските субсидии ще бъдат сериозно орязани. На тези пари от ЕС се крепим вече 11 години, но те ще бъдат намалени с поне  


Снимка:  Николай Хаджигенов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 19.02.2020 09:51

    Кажи му българин и не го мисли!

  • 001 Anonimen 18.02.2020 17:09

    и без това всичко крадат....

RSS

Най-нови

Данте Алегиери - Ад

Ново издание на Ад в превод на Кирил Кадийски

След поредицата български преводи на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Важно е да останете отворени за нови идеи

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и