Свързани новини

06.10.2020 11:16

Дебатът за България в ЕП изпусна своя фокус: Радан

Видян 2445 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

             „Дебатът не беше изненада, беше разочарование за мнозина, които го следиха от България , защото най-големият риск, който стоеше пред този дебат се реализира. И това е рискът дебата да се превърне в голяма степен в партийно-политически сблъсък и не толкова на българско, колкото на европейско ниво“, така коментира в „Преди всички“ Радан Кънев от Европейската народна партия снощния дебат за България в Европейския парламент.

На сесията се обсъждаше критична резолюция за върховенството на закона в България с автор председателя на комисията по граждански свободи, документът ще се гласува в четврътък.

„Дебатът в голяма степен изпусна своя фокус. Неговият фокус е състоянието на правосъдната система в България и особено на прокуратурата, която не отговоря на европейските стандарти. Вместо това престрелките между левица и десница в ЕП заеха основно място в дебата“ – каза още Кънев.

„А такъв диалог в България липсва в момента. България трябва да изпълни всички препоръки от доклада на ЕК. Има голяма разлика между темите свързани с върховенството на правото и ефективната работа на съдебната система и разнопосочните желания вкарани в проекторезолюцията – избирателната кампания да бъде на различен от българския език, положението в затворите, истанбулска конвенция и жилищата на ромите…“

Според Радан Кънев, това което липсва в проекторезолюцията и в дебата вчера е състоянието на съдебната система в България:

„В България има превземане на съдебната система от мафията. Последствията от това са политическа корупция и нетърпимото състояние на медийния пазар в България. Тези три основни акцента – моя инициатива за дебата – се размиха в дебата и в проекторезолюцията в множество други проблеми.

А тук основният проблем е, че резолюцията се превърна в проект на условно левият център на ЕП благодарение на пасивността на моята партия. Аз поставих тези проблеми още преди протестите в България“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.