Свързани новини

21.07.2021 15:07

ДБ пак иска закриване на спецсъда и спецпрокуратурата

Видян 1595 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Закриване на специализираните съд и прокруратура предлагат с промени в Закона за съдебната власт от "Демократична България". Вносителите са Христо Иванов, Атанас Атанасов, Атанас Славов, Борислав Сандов и Надежда Йорданова. В предишния, 45-и парламент, те направиха същото предложение, но поради краткия живот на НС, не се стигна до приемането му.


Всичи магистрати от предлаганите за закриване институции ще бъдат преназначени. Според мотивите на вносителите за времето на съществуването си спецсъдът и спецпрокуратурата се възприемат "като инструмент за "извънредно правосъдие"



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Нели 23.07.2021 11:26

    Много им разбира главата на тия от прокуратура и съд

  • 002 НЯМА ДА ПОДКРЕПИМ „НЕЗАВИСИМА“ СЪДЕБНА СИСТЕМА, ДИРИЖИРАНА ОТ ЧУЖДА ДЪРЖАВА! 22.07.2021 10:48

    КОЙ ПОЗВОЛЯВА НА БЪЛГАРСКО ПРАВИТЕЛСТВО ДА ПРЕНАСЯ ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО НА САЩ НА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ! „За каква независима съдебна система сговорим, когато е дирижирана от чужда държава?!“ Лозан Панов не урони ли престижа на съдебната система, репликира Цонев Христо Иванов. Йордан Цонев отиде и по-далеч, говорейки за „суверенитета на българската съдебна власт“: „И като става дума за „Магницки“, къде е невинността до доказване на противното, къде състезателния процес, къде е всичко това в това дамгосване?! Да, ние имаме атлантически партньор, НО, НО, ЗАЩО И КОЙ ПОЗВОЛЯВА НА БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ДА ПРЕНАСЯ ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО НА САЩ НА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ?! На основа на кой български закон са направени списъците по Магницки?!“ Цонев бе категоричен, че ДПС е за истински независима съдебна система, но когато „независимостта“ на съдебната система се чете както дявола евангелието, ДПС без никакво колебание и лицемерие ще бъдат сериозен отпор. По отношение на предложението на Христо Иванов за комисия „Росенеце“, Йордан Цонев каза: „Когато говорим за независимост на съд система, ние също сме за разкритие на факти и обстоятелства, но сме против лицемерието да говориш за един мгаситрат, а да не говориш за друг, да говориш за едни за едни зависимости, а не против други. Ще се борим с това лицемерие и в тази връзка ще предложим тази комисия да разшири обхвата си с други случаи. ДПС предложи в комисията предложи да влезе и полуостров Буджака, Созопол, включително и това дали се изливат фекални води от къщата на Иво Прокопиев в морето. Йордан Цонев продължи: „Медийният магнат Иво Прокопиев упражнява сериозна власт и инженериг в някоко правитилства и тази тема ще я доказваме всеки ден оттук нататък. Има ли действия и бездействия на „дълбоката държава“? Най- емблематичния пример се казва Иво Прокопиев и го твърдим и ще го докажем. Без лицемерие, за всички, за политическите мрежи, за тези, които държат международната мрежа на Сорос, Знаете ли за Росенец и защо премълчавате, че от тази страна бяхте вие, а от другата страна беше футболна агитка, и кой български олигарх прати тази агитката там, ние ще го покажем и докажем. НСО се ръководи от президента и нека той да каже кой позволи на тези служители да поругаят българския флаг.

  • 001 Anonimen 22.07.2021 08:01

    Kаква ни е хубава спецпрокуратурата и спецсъда! Нийде по белий свет нема таквоз нещо !Събират се двенките и по другарски те осъждат. Години ще минат, човекът ще си изгние и тогава ще се отчете като ГРЕШКА, това което са сторили тия двенките на човека, но възмездие няма да има. Както е казано:Битият си е бит, е_аният си е е_ан.Затова трябва СПЕШНО закриване на специализираните съд и прокруратура, както предлагат с промени в Закона за съдебната власт.Не е важно кой го предлага, а какво предлага.Да спрат цирковете с разхождането на хора с пранги и топузи по краката из София,за радост на извратеняците, любители кол гърлс.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще имате доста неща за уреждане

Днес ще имате доста неща за уреждане. Преди обяд