Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен се среща с министър-председателя на Ямайка Андрю Холенс (извън кадър) в Държавния департамент във Вашингтон, окръг Колумбия, на 1 април 2022 г.

Свързани новини

08.09.2022 16:43

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен прави необявено пътуване до Украйна

Видян 1460 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавният секретар Антъни Блинкен направи необявено пътуване до Украйна в четвъртък - второто му посещение в столицата на страната от началото на войната с Русия преди повече от шест месеца.
Блинкен се срещна с украинския външен министър Дмитрий Кулеба в Киев, предаде CNN.


Пътуването му идва в момент, когато Украйна започна контраофанзива, целяща да си върне окупираните от Русия райони в южната и североизточната част на страната. Тя съвпада и със срещата на Контактната група по въпросите на отбраната на Украйна, чийто домакин е министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин във военновъздушната база Рамщайн в Германия.

Остин и Блинкен посетиха Украйна в края на април. Те са най-високопоставените служители на САЩ, които са пътували до страната от началото на войната в края на февруари. Множество държавни глави отидоха в Украйна, за да се срещнат с нейния президент Володимир Зеленски. Президентът на САЩ Джо Байдън все още не е пътувал до там, въпреки че двамата лидери разговаряха по телефона през последните седмици.


Според Държавния департамент Блинкен също така е влязъл за кратко в Украйна, когато се е срещнал на границата с Кулеба през март.

Администрацията на Байдън обеща постоянна подкрепа за Украйна и от началото на конфликта е отделила повече от 13 млрд. долара за подпомагане на сигурността. В четвъртък Остин обяви нов транш от 675 млн. долара. Освен това се очаква в четвъртък Блинкен да обяви, че САЩ възнамеряват да предоставят 2 млрд. долара за укрепване на сигурността на Украйна и 18 други регионални държави.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

дева