Освен че забрани достъпа на самолети на ЕС до въздушното си пространство, отговорът на Русия досега се ограничаваше до санкции срещу определени компании, свързани с изземването на руски активи, и до искане "недружелюбните страни" да плащат за руския природен газ в рубли

Свързани новини

16.05.2022 13:33

Държавите от ЕС не успяват да се споразумеят за руското петролно ембарго

Видян 1935 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според ръководителя на външната политика на ЕС след повече от 10 дни преговори държавите - членки на Европейския съюз, не са успели да постигнат съгласие по предложенията за забрана на вноса на руски петрол, като Унгария е начело на групата държави, които се противопоставят на мярката.




Жозеп Борел заяви: "Ще направим всичко възможно, за да деблокираме ситуацията. Не мога да гарантирам, че това ще се случи, защото позициите са доста силни. "




Предложеното ембарго върху руския суров петрол е част от шестия пакет от санкции, предложен на 4 май във връзка с конфликта в Украйна.




Борел призна, че някои държави членки "са изправени пред повече трудности, защото са по-зависими, защото нямат излаз на море" и че "разполагат с петрол само по тръбопроводи и то от Русия"


 


Страните от ЕС, които са силно зависими от руския петрол, включително Унгария, Чешката република, Словакия и България, многократно са изразявали своите възражения срещу забраната. Унгарското правителство твърди, че ембаргото би нанесло съкрушителен удар върху икономиката.




Миналата седмица унгарският министър на външните работи Петер Сиярто заяви, че блокът не е успял да намери начин за намаляване на щетите от ембаргото.




От края на февруари западните сили наложиха строги санкции на Русия заради военната ѝ офанзива в Украйна. Наказанията включват забрана на вноса на въглища, замразяване на руски активи, затваряне на небето за руски самолети, включване на предприятия в черен списък и други мерки.


 


 Освен че забрани достъпа на самолети на ЕС до въздушното си пространство, отговорът на Русия досега се ограничаваше до санкции срещу определени компании, свързани с изземването на руски активи, и до искане "недружелюбните страни" да плащат за руския природен газ в рубли.



   Снимка: БГНЕС


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и