Лошото е, че те – също като енергийните компенсации за тока и газа за бизнеса, както и за общините, се декларират, но не присъстват  като конкретни текстове в публикувания от вицепремиера и финансов министър проект за актуализация на бюджета.

Свързани новини

07.06.2022 15:18

Държавата да поеме 50% от цената на картите и строеж на детски градини в София поиска ДБ, обаче текстовете ги няма в проекта за актуаизиран бюджет, също като компенсациите за тока и газа

Видян 2453 пъти | Коментари 7
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Държавният бюджет, който и в своята актуализация НЕ ПРЕДВИЖДА ДОРИ ДА ИЗПЪЛНИ НАЛОЖЕНИТЕ НА СОФИЯ ИЗПЪЛНЕНИЯ НА ФУНКЦИИ НА ЦЕНТРАЛНАТА ВЛАСТ, НИТО ПЪК КОМПЕНСАЦИИ ЗА ПОСКЪПВАНЕТО НА ЕНЕРГИЙНИТЕ РАЗХОДИ ЗА ТРАНСПОРТА, УЧИЛИЩАТА, БОЛНИЦИТЕ, СОЦИАЛНИТЕ УЧРЕЖДЕНИЯ В МИЛИОННИЯ ГРАД, да поеме 50% от цената на картите за придвижване и строежа на детски градини.


 


Това е било настояване на Експертния съвет към Коалиционния съвет на управляващото мнозинство, изразено от Демократична България. Поемането на 50% от цената на картите за транспорт, което всъщност е работеща в Германия в момента мярка, да важи и в другите градове на страната, допълни депутатът Иво Мирчев. Според него тези 2 основни предложения са били приети.


 


Лошото е, че те – също като енергийните компенсации за тока и газа за бизнеса, както и за общините, се декларират, но не присъстват  като конкретни текстове в публикувания от вицепремиера и финансов министър проект за актуализация на бюджета.


 


Мария Пенчева


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Алекс 07.06.2022 21:35

    ДБ отново правят гръмки обещания, които няма да бъдат изпълнени на края.

  • 001 Коко 07.06.2022 16:34

    Нискочелите, които правят тези предложения смятат само живеещите в София и др. големи градове жители за хора. Защо всички останали в България трябва да се лишават от парите, които се отпускат за парно, топла вода, градски танспорт и т.н. Бюджета само за жълтите павета ли е.

Виж всички
напред
02|02
RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв