Второто предложение е свързано с дострояването на детските градини в София

Свързани новини

07.06.2022 14:23

Държавата да плати 50% от цената на картите за градския транспорт: ДБ

Видян 1962 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Две предложения на „Демократична България” са срещнали подкрепата на коалицията по време на експертния съвет днес. Това обяви след края му Ивайло Мирчев от партията. Става въпрос за това държавата да поеме 50% от цената на картите за градския транспорт в страната и да бъдат довършени детски градини в София.


 


„Двете основни предложения, които получиха подкрепа, са държавата да поеме част от цената на картите за градския транспорт в цялата страна. Първоначалното предложение е това да са 50%. Тази мярка ще стимулира хората да слязат от колите”, смята той. И подчерта, че това е мярка, прилагана в Германия, която работи много добре. Методиката обаче тепърва ще се изчислява.


 


Второто предложение е свързано с дострояването на детските градини в София. „ГЕРБ от повече от 17 години претърпява тотален провал в това. Коалицията предвижда 16 детски градини, които са в застой, да бъдат финансирани през държавния бюджет. Ще са необходими 58 млн. лв. за това. Разговорите все още не са финализирани”, подчерта той.


 


Коментар след края на експертния съвет направи и Любомир Каримански от „Има такъв народ”. На срещата са обсъдени предложенията на всеки от коалиционните партньори, уточни той. 


 


„Смятам, че пенсионно-осигурителният модел, преди да бъде реформиран, трябва да запази сегашното си състояние, за да не стане по-лошо. В края на годината трябва да бъде вкаран бюджетът за 2023 г. Силно се надявам тогава вече да има реформи”, обясни Каримански, предаде Нова тв.


 


Венко Сабрутев от „Продължаваме Промяната” каза, че са разгледани всички предложения - остойностени. Дискутирано е кое от тях е реалистично да се случи и кое не. По думите му актуализацията на бюджета трябва да влезе по комисиите в Народното събрание тази седмица.


 


Той увери бизнеса, че държавата стои твърдо зад него и че компенсациите заради скъпия ток ще продължат. „Това, че те не са част от бюджета - не означава, че няма да има компенсации”, категоричен е Сабрутев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Рали 08.06.2022 14:17

    Мирчев да плати другите 50%

  • 003 Ели 08.06.2022 14:16

    А защо държавата не спре служебните коли на парламента и кабинета и не пренасочи тия пари към картите,а?

  • 002 Валери 07.06.2022 21:31

    Поредното абсурдно предложение от страна на ДБ!

  • 001 Златко 07.06.2022 15:40

    Няма такива популисти като тези от уж Демократична България! Откъде накъде с пари от държавен бюджет ще се субсидира само за София? Защо не и за Пловдив? Ами за Варна? Човекът, който седи зад "Демократична България" - олигарха Иво Прокопиев, да им обясни, че се излагат с такива изказвания!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей