Свързани новини

22.07.2021 11:07

ДАНС и КПКОНПИ погват Лъчо Мозъка за милионите му

Видян 4640 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ДАНС, КПКОНПИ и прокуратурата проверяват депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов по сигнал дали няма пране на пари при реализирана от него голяма печалба от продажба на акции. Това твърди в своя публикация Свободна Европа, пише Сега.

Депутатът е извършвал консултантстка дейност за американска компания, която разработва лекарствени продукти. Вместо възнаграждение в пари, той е получавал акции на дружеството. Няколко години по-късно депутатът продава част от акциите си на борсата и реализира голяма печалба 1 милион и 600 000 долара.  Тогава обаче става обект на интерес от страна на службите, които започват проверка. Следва сигнал до прокуратурата за евентуално пране на пари, пише "Свободна Европа".

Вчера Иванов положи клетва като народен представител от ГЕРБ за шести пореден път, а от години той демонстрира близост с лидера и доскорошен премиер Бойко Борисов, като дори бе обявен за негов личен му лекар.

Именно като лекар, успоредно с депутатството, той от години работел с американската компания Enzolytics, в чието ръководство е българинът Хари Жабилов. Името му нашумя в България през миналото десетилетие покрай разработването на препарат за лечение на ХИВ и няколко вида рак. Продуктът е тестван още преди 1989 г. от покойния му баща д-р Хари Жабилов, припомня "Свободна Европа".


 


През 2018 г. Иванов сключва договор за консултантски услуги с компанията на Жабилов-младши. В него било записано, че за дейността си депутатът ще получи 20 млн. акции на дружеството. В началото на 2021 г. Иванов продава чрез инвестиционен посредник част от акциите си на фондовата борса в Ню Йорк и според неофициална информация на "Свободна Европа" реализира печалба на обща стойност над 1.6 млн. долара.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще