Свързани новини

22.08.2020 20:20

Дания ще финансира пенсиите с данъците на най-богатите

Видян 1980 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Правителството в Копенхаген иска да събере допълнителни 400 млн. евро от данъци през 2023 г., за да финансира определени пенсии, подчертава Bloomberg.

Революционен повей се усеща в Дания. Малко повече от година, след като стана министър-председател, лидерката на социалдемократите Мете Фредериксен подготвя мащабна реформа, съобщава Bloomberg. Тя иска да събере допълнителни 400 млн. евро от данъци, за да финансира пенсионна реформа, която ще позволи напускането на работа на служители, работещи при особено трудни условия. Около 38 хил. души в Дания биха могли да се пенсионират рано, според изчисленията на правителството.

Тази реформа беше едно от обещанията по време на кампанията за парламентарните избори през 2019 г. Социалдемократическата партия обяви желанието си да позволи на някои датски граждани, полагащи тежък труд, да се пенсионират по-рано, припомня "Поан". След като действията ѝ срещу коронавируса бяха приветствени, сега Мете Фредериксен иска да използва високото си ниво на одобрение в Дания, за да пристъпи към тази реформа.

За да я финансира, тя предлага нови данъци в размер на 3 млрд. датски крони или 400 млн. евро. Тези данъци ще засегнат предимно банките, пенсионните фондове и най-заможните инвеститори в страната. Амбицията на 42-годишната министър-председателка е реформата да влезе в сила до 2023 г. Преди това обаче тя трябва да убеди Фолкетинга, националния парламент на Дания.

Финансовият сектор обаче може да се опита да блокира реформата през следващите месеци. Националната асоциация на банките смята, че членовете й ще трябва да финансират политическа реформа, която няма нищо общо с банковата система. Този план "затруднява финансовия сектор да подкрепя растежа и заетостта", предупреждава Улрик Нодгаард, ръководител на Finans Danmark, асоциация, която защитава интересите на банковия сектор в страната.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Бащата на убития младеж от Цалапица ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и