Свързани новини

06.03.2019 11:06

Данаил Кирилов: Не е била нарушена Конституцията при приемането на промените в ИК

Видян 1509 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 При приемането на промените в Изборния кодекс не е била нарушена Конституцията, както се посочва в президентското вето. Това каза народният представител от ГЕРБ Данаил Кирилов по време на дебатите във връзка с президентското вето върху промените в Изборния кодекс, предаде Фокус.


„Изборите станаха малко като футбола – всички разбират изборния процес. Това е хубаво, защото над 800 хил. граждани са ангажирани в избирателните комисии, логистиката и охраната на изборния процес. Освен това, всички имаме избирателни права и взимаме решения дали да ги упражним, както и кого да изберем“, заяви Кирилов.


Той посочи, че настоящото вето е поредният повод да се върне дебатът за Изборния кодекс. „Това вето действително има някои своеобразни особености и аз ще се спра на една от тях – как са били приети измененията в Изборния кодекс. Не бил спазен срокът между 13 и 14 февруари, когато се твърди, че на среднощни заседания се е провело второто четене и докладът не бил 24 часа преди това на разположение на депутатите. Ще възразя срещу опита за манипулация, че се нарушава Конституцията – по никакъв начин тя не е нарушена в този случай. С какво наруших Конституцията на 13 февруари, когато давах неограничено време на опозицията да изказва своите аргументи? Да, наруших правилника на парламента, защото им давах да говорят повече от 5 минути и да дебатират повече от 2 минути. Ако не им бях дал време, дебатът нямаше да бъде 14 часа“, каза още Кирилов и посочи, че не е редно държавният глава да коментира и то неправилно процедурните правила.


„Българският избирателен процес не е архаичен, не е античен, въпреки че често се появява неоправдан стремеж за промени в него. След няколко избора ще се види какви са грешките в машинното гласуване“, посочи Кирилов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е