Свързани новини

03.12.2020 13:37

Да се запише, че ваксинирането ще бъде доброволно и безплатно: Нинова

Видян 3943 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Настоявах в парламента ковид ваксините да са безплатни и доброволни за българите. Управляващото мнозинство отхвърли предложението на БСП.

В Народното събрание днес се обърнах към сънародниците ми:
Уважаеми български граждани,
Вие по-добре знаете, че управлението не се справя с кризата. Че е хаос и в здравен аспект, и в икономически, и в социален. Правителството се провали в управлението на кризата. Това са не просто твърдения, а факти.
На пика на кризата тепърва се решава въпросът дали ще има електронни направления за PCR тестове. В пика на кризата тепърва се решава дали да има чисти болници и такива, в които освен ковид болни има болни от други заболявания. На пика на кризата се решава ще има ли зелени коридори и се прави ad hoc организация за нещо, което трябваше да се свърши през лятото. Резултатът е изключително трагичен и тъжен за България – на първо място сме по смъртност.
 Но за пореден път казвам от трибуната – големият проблем на тази криза е недоверието на българите в решенията, които взима правителството на Бойко Борисов. Недоверие докара и много хора днес да се съмняват дали да се ваксинират или не. Науката е спасявала много пъти човечеството. И този път ще помогне и ние не можем да застанем на пътя на науката, която прави ваксината, за да помогне за спасяване на животи. И никой от нас не е твърдял това. Ние искахме отговори на въпроси и ги получихме. Всички въпроси, които зададохме, получиха отговори от министъра на здравеопазването – правителството няма отговор. Не знае, докато не се произнесе Европейската агенция по лекарствата, как ще въздействат тези ваксини. Не знае, докато не се произнесат европейските органи на кои групи българи да ги слагат тези ваксини. Всичко, което ни интересуваше получи отговор – „не знаем“. Но въпреки това се сключват договори, поръчват се огромни количества ваксини. Доставя се нещо, на което правителството не знае какъв ще е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 риторични ?-и 03.12.2020 13:55

    Защо Борисов и лакеите му в НС и МС не искат да се запише, че ваксините ще бъдат доброволни и безплатни? Все пак Борисов е премиер на ЕС държава осъждан 2 пъти за лъжа, а би могло много повече. Защо се закупуват 20 милиона ваксини при 5.5 милиона население и 40% желаещи да се ваксинират? Защо производителите на ваксини не искат да носят отговорност за последствията и страничните ефекти от техните ваксини?! Защо ни правят хем на абдали, хем си плащаме многократно за политическите игри на корумпираните ни престъпни управляващи?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и