Свързани новини

14.03.2020 20:00

Да се наложат най-строги мерки: Мутафчийски

Видян 3172 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Налагане на възможно най-строгите ограничения, при които остават отворени само магазините за хранителни стоки, аптеките, бензиностанции, банки и държавните институции, ще предложи шефът на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Той обяви това преди извънредно заседание на правителството, предаде 24 часа.



"На практика с 30 процента се увеличи броят на заболелите за един ден. Вече са 41. В Германия се увеличиха с 50%. Цяла Европа налага безпрецедентни мерки въпреки ясното съзнание за икономическия ефект.


Въпросът е за физическото оцеляване на населението на Европа и света. Слава богу, децата ни са пощадени! 


Наложените мерки в последното денонощие, които бяха доуточнявани като че ли не дават задоволителен резултат.


Мои лични впечатления показват, че днес на централни места в София животът продължаваше без никакви смущения. Може би е добре, че нацията има кураж, но не бива да сме лекомислени. Към нас се задава епидемия с невиждана в човешката история ярост. Трябва да сме изключително отговорни към нас самите, нашите близки, нашите приятели, нашите колеги. След обявяването на мерките изпаднахме в дребнотемие дали фризьорските салони или магазинът за пирони ще работят. Това показва, че не знаем какво ни предстои.


Предстоят ни времена на изпитания, които не са икономически. Ще се загубят човешки животи на хора, които обичаме, които са ни дали живота, които са ни гледали, които се гордеят с нашите успехи. Не бива да ги разочароваме в нашето безхаберие.


Ще предложа на Министерски съвет да приложи възможно най-твърдите мерки. Не бива да се посяга на това, без което не можем - хранителните стоки и аптеките.


Цял ден получавам обаждания какво ще стане с фитнес залата ми и с павилиончето за банички. Отговарям: Опитайте да спасите вашите родители, вашите баби и дядовци. 


Фокусът на това, което се прави е, че трябва да намалим яростта на това, което идва към нас, да снижим кривата, за да оцелее здравната ни система. Да не се налага да правим тежки избори кой ще умре, кой ще живее, защото нямаме апарати“, допълни той. Според генерал Мутафчийски досегашните мерки не са дали задоволителен резултат, а животът в центъра на столицата, например, продължава изцяло постарому.


В Италия и Китай лекарите умират, докато се грижат за своите пациенти и със сигурност не си задават въпроса дали фризьорският им салон работи", заяви ген. Метафчийски.


"Не е време за купон", завърши той.



Етикети
, , , , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

водолей