В петък народните представители приеха промени в Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност. IT секторът поиска от нас компаниите, които имат потенциал за експорт, бърз растеж и развиване на продукти и услуги с висока добавена стойност да имат по-бърз достъп до таланти и висококвалифицирани кадри от трети страни.

Свързани новини

28.12.2022 08:16

ДА на кабинет на ДБ с премиер Габровски: Борисов

Видян 1957 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Предстои една много трудна година за България. Не трябва допускаме и с градовете да се случи това, което самозванците от “Промяната” направиха с държавата.

 Считам, че вторият мандат няма да бъде успешен, защото „Продължаваме промяната“ изпаднаха в изолация с бруталните си и необмислени предложения. Системните партии спряхме популистките им предложения за закони. Оптимист съм за третия мандат! Но при положение, че президентът Радев връчи третият мандат на ДБ и се сформира програмен кабинет с министър-председател проф. Габровски.

 Благодарение на лидерството на ГЕРБ-СДС Народното събрание прие 16 закона и 8 ратификации за 66 дни. Предишният парламент с мнозинството на ПП, ДБ, БСП и ИТН прие едва 3 закона и 4 ратификации за същия период. Пречеше им международното положение, климатичните промени, близко преминаващи около Земята метеори и най-вече младежите от ГЕРБ.

 В парламента правят впечатление огромните евроатлантически мнозинства – за военната помощ за Украйна, за Еврозоната, за Шенген, за евроинтеграцията на Северна Македония. При всяко гласуване има между 158 и 175 гласа „за“. Целият демократичен свят помага на Украйна, а помните ли как ни плашиха, че това ще ни въвлече във война. Дори се забавихме прекалено с това решение, защото правителството на Кирил Петков се колебаеше.
 ГЕРБ-СДС, ДБ, ДПС и БВ направиха много добри мнозинства. Правителство с подобно мнозинство зад експретен кабинет може да направи България много по-стабилна от това, което би се случило след следващи избори.

 В петък народните представители приеха промени в Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност. IT секторът поиска от нас компаниите, които имат потенциал за експорт, бърз растеж и развиване на продукти и услуги с висока добавена стойност да имат по-бърз достъп до таланти и висококвалифицирани кадри от трети страни.

Депутатите от ГЕРБ-СДС отхвърлиха увеличаването на максималния осигурителен доход на IT сектора, защото ние смятаме, че този, който учи и се развива, и носи висока добавена стойност, трябва да бъде богат човек.

 През тази година продължава и увеличението на учителските заплати. Това правеше ГЕРБ през последния 4-годишен мандат.

 Заради “Промяната”  държавата ни върви назад с една година, проспана от кабинета на Кирил Петков. Решенията за газ, петрол и ток се вземаха миналата година от другите държави. Сега светът върви към рецесия, затрудняват се веригите на доставки, задълбочава се и безработицата. Вместо да се подготвяме за трудностите, продължаваме да се занимаваме с  това кой не трябва да бъде, какво щяло да стане, ако дойдел друг. В същото време мигрантите напълниха страната – това е нещо, което при нас никога нямаше да се случи.

 Настояваме Руската федерация да спре да изнудва и да заплашва българския гражданин Христо Грозев. Той е изключителен разследващ журналист, имах покана от него да присъствам на премиерата на филма за Навални. Трябва да бъде извикан и предупреден руският посланик. Чрез нашите евродепутати вече сме информирали ЕНП за заплахата, отправена към Христо Грозев", заяви Б.Борисов.



 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 нагъл бандит 28.12.2022 11:27

    "Великият" международник, "неповторимият" български Меси да подари още 3 милиарда на Путин както го направи с Турски поток, а може и още едно кученце и ще оправи работата! Този бандит така са го спешили и паникьосали, че не се знае от това ли или откровено си е изперкал та плещи такива простотии

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева