Свързани новини

16.11.2020 13:13

Да има безплатни тестове за К19: БСП

Видян 1025 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не е бедата в лекарите, сестрите, санитарите - а в тяхната липса, в липсата на представа на държавата какво може да се случи в здравната система, което за съжаление се случи. Сега постоянно говорим за здравната криза. А тя води след себе си икономическа, психологическа, културна, криза.


Това заяви пред БНТ депутатът от ПГ на „БСП за България“ проф. Георги Михайлов по повод здравната криза, предизвикана от COVID-19 и невъзможността на управляващите да се справят с овладяването на нейните аспекти.


Проф. Михайлов припомни, че от левицата са настоявали да се срещнат със здравния министър вчера, за да говорят с него за актуалните проблеми в парламента. По думите му обаче управляващото мнозинство е използвало серия от процедурни хватки, за да избегнае тази среща. „Днес тихомълком, внезапно го извикаха по процедура, по която той бързо минава в парламента – казва информация и си отива без да отговаря на въпроси“, обясни проф. Михайлов.  


„Ние направихме нашите предложения, те са сериозни. От март нищо не се е променило – системата трябваше да се пренастрои. Ние очаквахме тази криза през есента, никой не се е надявал, че втората вълна ще ни подмине“, подчерта още той.  


Проф. Михайлов обърна внимание, че България изостава от всички балкански държави по тестване, а още по-големият проблем проблем по думите му е липсата на безплатни тествания на българските граждани, за която от БСП ще настояват. „Второто ни предложение касае най-ранимата част на проблема – има огромен брой заразени лекари, сестри, санитари. Трябва да бъдат направени лечебни заведения, които да се занимават само с лекуване на COVID-19“, посочи депутатът.


По думите му е необходимо да се създаде и национална кампания от държавата по всички медии, където могат да бъдат видени всички обяснения за инфекцията. По думите му липсата на такава кампания създава условия за изкупуване на лекарства и тяхната липсата в аптечната мрежа.


Професорът обърна внимание, че е нужно да се направи и сериозна мрежа от доброволци, да се използва ресурсът на БЧК.


Проф. Михайлов акцентира още, че и в момента на практика няма функционираща институция, която да поема отговорност за кризата около COVID-19 и че от левицата настояват да бъде създадена държавна такава.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв