Свързани новини

10.04.2019 15:03

Д.Добрев накисна майка си за данъчна измама, НАП да разрови родата от Кумгейт и влоговете на ексдепутата в КТБ

Видян 6100 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Да накиснеш майка си, че е декларирала неверни данни и е укрила данъци от сделка с недвижим имот - това ли е моралът на ГЕРБ? Публикуваме нотариалния акт за апартамента, в който живее Делян Добрев и за който той твърди, че майка му е платила 480 000 евро. Не са 480 000 евро, а 480 000 лева (с ДДС), а таксите са платени върху 400 000 лв. удостоверен материален интерес”, написа и показа документите Биволъ. Подавайки оставка за втори път като депутат, часове по-рано Добрев обяви нотариалния акт за „фалшива новина”, после пред бТВ вече призна, че не само има такъв апартамент, ами и живее в него и плаща на майка си 1200 лв. наем. Даже спомена, че тя била купила жилището за 753 лв. на квадратен метър или 385 евро, въпреки че официално са декларирани 546 евро/кв.м, а „в този квартал цените са 600-800” евро. В София цена 385 евро за елитно ново строителство и то в един от най-търсените южни квартали, какъвто е конкретният случай, няма. Няма и цени 600-800 евро. В момента, и то не там, а на около километър на зелено се предлагат цени „от 850 евро”, както се вижда на билборд на бул. България и бул. Гоце Делчев, но проверка показва, че реалните започват от 1000 евро. Проверка на Биволъ в конкретната сграда на Добреви сочи, че и там положението е същото.



Нещо повече – в цената на Добреви влизат и стойностите на 3 гаража!



Вече бившият депутат признава, че апартаментът е купен от братовчедка му, която пък е взела жилището на още по-скандална цена – 273 евро квадрата, а и двамата със съпруга й са длъжностни лица – тя е ръководител на финансите на Община Хасково, а той е шеф на финансовата комисия и главен изпълнител на обществени поръчки в общината и областта, контролирани от ГЕРБ. Това семейство е основата на хасковския Кумгейт, разкрит от Елена Йончева. А фирмите на фамилията са взели 100 млн. лв. обществени поръчки и са национални лидери в лансираното от ГЕРБ саниране, наложено – сигурно е случайност – от енергийната комисия, оглавявана от ... Делян Добрев. Важно е да се каже също, че не самата майка на депутата, а нейната фирма, която тя придобива от самия него, когато той за първи път става депутат от ГЕРБ през 2009 г. е собственик на апартамента, за който той бил плащал.
Налага се НАП да провери както мътните сделки на фамилията Добреви, така и сметките на Д.Добрев – министър като министър на икономиката, енергетиката и туризма в кабинета Борисов 1 във фалиралата КТБ



Ето я и цялата история, публикувана от 19’ в понеделник:



„Майката на депутата Делян Добрев от ГЕРБ, братовчедка му Росица Гаргова – все от Хасково, и кумецът му Евгени Консулов (зам. - кмет на областния град) са пазарували ново строителство в София на цени от 270 евро на кв. м., доказа с документи Биволъ. Всички изброени лица са част от т.нар. Кумгейт и бяха наречени “Дриймтийм” от самия Добрев, след като Ел. Йончева доказа, че в обръч от фирми край Гаргови и родителите на Добрев са отишли поне 100 милиона лв. от обществени поръчки.
Имотният парад на хасковлии в София е открит от кумеца на Делян Добрев Евгени Консулов и съпругата му Кремена на 29.09.2016, когато те пазаруват “на изкоп” два апартамента на ул. Иван Сусанин в Манастирски ливади, където се строи нова жилищна сграда. Цените за тях са изключително изгодни – 41 115 лв. за апартамент от 73 кв. м. или по 288 евро на кв.м. и малко по-скъпо за апартамент от 56 кв.м. придобит за 315 евро на кв.м. Няма цени на зелено в южния район под 1000 евро на квадрат!
Евгени Консулов е зам.-кмет по европейските и националните проекти и програми на община Хасково, син на д-р Консулова, общинска съветничка от ГЕРБ, Делян Добрев му е кум.
В същия ден изповядва сделка за имоти в същата сграда Даниел Гаргов, общински съветник от ГЕРБ и шеф на комисията по бюджет и финанси при местния парламент в Хасково - съпруг на братовчедката на Добрев Росица Гаргова и съсобственик в Еко Традекс Груп.  Фирмата му е в Топ 3 на санирането в България. В национален мащаб тя е спечелила обществени поръчки за над 100 милиона лева. Росица Гаргова пък е на ключовия пост директор на дирекция Финансово-счетоводни дейности и бюджет в община Хасково.
   Даниел Гаргов  удря джакпота като купува огромен апартамент от 284,44 кв. м., още един по-малък 42 кв.м. и три гаража по 17 кв.м. за сумата от общо 201 900 лв. или средно по 273 евро на кв. м.
Но Даниел и Росица Гаргови не са доволни от придобивката си. Няколко дни преди първите обитатели да се нанесат в новопостроените си жилища,  продават апартаментите и гаражите на фирмата Иконус, която е еднолична собственост на майката на Делян Добрев – Златка Стойкова Добрева. Цената вече е двойна – 400 000 лв., което е 546 евро на метър или поне 2 пъти под пазарните цени. Фирмата Иконус е основана от Делян Добрев през 2008 г. и през 2011 г. е прехвърлена на майка му Златка. Това е де юре. Де факто си е на депутата от ГЕРБ, който противоконституционно остана на поста си и е шеф на енергийната комисия на НС.
Бившият депутат от ГЕРБ и настоящ енергиен шеф – Диан Червенкондев, назначен от Добрев, също е напазарувал изключително изгодно апартаменти в същата сграда. Червенкондев беше депутат при Борисов 1. При ББ2 стана шеф на фонд Сигурност на електроенергийната система”. И друг енергобос от Кумгейт на Д.Добрев е с апартамент в блока - Петьо Иванов на затъналия в милиардни дългове БЕХ.

 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Майцепродавци!!! Такива са! Начело с главатаря на шайката бай Хуй!

  • 002 ЕДИН 30.06.2019 14:08

    Матриалът в герб е такъв - готови са да забият нож в гърба и на собствените си майки , за да спасят кожата. Тиквоча да му мисли - той си ги избра.

  • 001 ДВА 30.06.2019 14:08

    Пропуснахте да напишете, че наемът е за сметка на данъкоплатците, т.е. плащаме му, за да плаща наем на собствената си фирма, понеже в София уж няма къде да живее.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще