"

 Кийосаки обясни, че пазарът на облигации, който е по-голям от пазара на акции, е "най-големият проблем" на икономиката и ще доведе САЩ до "сериозни проблеми"

Свързани новини

15.03.2023 16:37

Credit Suisse (Брендо) е следващата - изправена е пред същата съдба като някога могъщата Lehman Brothers: Световен икономист

Видян 4673 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Швейцарският банков гигант Credit Suisse (б.р. с 84 сметки за над 55 млн. шв. франка на Брендо, осъдена за пране на пари миналата година) ще бъде следващият, който ще изпадне в несъстоятелност след фалита на няколко американски банки в условията на разрастващата се финансова криза, смята икономистът Робърт Кийосаки, който предсказа фалита на Lehman Brothers през 2008 г.

"Проблемът е в пазара на облигации и според моята прогноза преди години нарекох Lehman Brothers и мисля, че следващата банка, която ще си отиде, е Credit Suisse", каза съавторът на бестселъра Богат татко, беден татко, "защото пазарът на облигации се срива."


 Кийосаки обясни, че пазарът на облигации, който е по-голям от пазара на акции, е "най-големият проблем" на икономиката и ще доведе САЩ до "сериозни проблеми"

"В момента щатският долар губи своята хегемония в света. Така че те ще печатат все повече и повече и повече от това. . . опитвайки се да запазят това нещо от потъване", обясни той.


Предупреждението на Кийосаки дойде само няколко часа преди самата Credit Suisse да установи "съществени слабости", тъй като разходите за застраховане на нейните облигации срещу неизпълнение на задълженията достигнаха най-високото си ниво. Във вторник инвестиционната банка призна в забавения си годишен доклад, че все още не е успяла да спре отлива на клиенти.

Според Credit Suisse, която напоследък е засегната от поредица от скандали, отливът на клиенти през четвъртото тримесечие е скочил до над 110 млрд. швейцарски франка (120 млрд. долара), което я поставя в нарушение на някои ликвидни буфери.

В понеделник цената на акциите на банката се понижи с повече от 14% до рекордно ниско ниво на фона на пазарните сътресения, предизвикани от фалита на американските технологични кредитори.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви