През 2021 г. има увеличение на ПЧИ в сектор "Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения", като относителният им дял нараства с 0,7 процентни пункта в сравнение с предходната година, докато в сектор "Строителство" има намаление на преките чуждестранни инвестиции с 0,7 на сто спрямо 2020 година

Свързани новини

31.08.2022 13:23

Чуждестранните инвестиции в страната са за над 28 млрд. евро към края на 2021 г.

Видян 1262 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Преките чуждестранни инвестиции (ПЧИ) в нефинансовия сектор на нашата страна към края на 2021 г. възлизат на 28,137 млрд. евро по текущи цени, сочат предварителните данни на Националния статистически институт (НСИ), предаде БНР.


Най-голяма е стойността на направените преки чуждестранни инвестиции през миналата година в промишлеността - 12,210 млрд. евро, като те формират 43,4% от общия брой на ПЧИ, следвани от инвестициите в сектора на услугите (търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети, транспорт, складиране и пощи, хотелиерство и ресторантьорство) - на стойност от 6,278 млрд. евро, представлявайки 7,8% от общите чуждестранни инвестиции за миналата година.


През 2021 г. има увеличение на ПЧИ в сектор "Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения", като относителният им дял нараства с 0,7 процентни пункта в сравнение с предходната година, докато в сектор "Строителство" има намаление на преките чуждестранни инвестиции с 0,7 на сто спрямо 2020 година.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Путин

За Русия няма "враждебни нации", а само "враждебни елити": Путин

Русия няма намерение да отменя културата ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни