Свързани новини

04.04.2021 18:30

Чужбина решава минава ли Слави БСП, а ДБ – ДПС, ГЕРБ №1 в изолация и избори 2 в 1 наесен

Видян 9144 пъти | Коментари 1
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Подигравките на ЦИК, в която 2/3 държат ГЕРБ и БСП, и на властта през последните дни с гласуването на българите в чужбина доведоха до кармичен резултат. Именно вотът на сънародниците ни отвъд границите решава съдбата на топлидерите от последните 12 години и на установената от тях политическа система и е на път да разбие предварителните им сценарии. Очакваните над 150 000 гласа при огромните опашки във всички градове, където подаваха с триста мъки и с часове чакане бюлетините си ще определят също дали изходът от тези избори няма да бъде нови, които да се проведат най-късно наесен заедно с президентските. С тях активността се очаква да прескочи 50% от записаните от ЦИК избиратели, които са повече от населението на България, и 60% от реалните. Сценарият за ниска активност чрез корона-сплашване и контролиране на пика на заразяване и кампания срещу машинния вот, изпращане на партийни комисари в чужбина и т.н. не сработи.


Интригите са много, а истински резултати ще можем да очакваме едва в понеделник вечер. Въпросителните са дали вотът отвъд няма да помогне на Има такъв народ на Слави Трифонов да изпревари БСП на второто място, а на ДБ да излезе пред ДПС? С повишената активност, която е възможно да достигне или да бъде около последната от 2017 г. с многото гласове в чужбина, не е ясно също дори колко партии ще има в това Народно събрание? Ще стигнат ли вътрешните бройки на ВМРО, ще помогнат ли външните българи БНО на Васил Божков и Републиканците на Цветанов да влязат в НС?


Оттам следват и нови въпроси:


Каква ще бъде съдбата на Корнелия Нинова само половин година, след като тя разчисти другомислещите в БСП, което не си беше позволявал никой


председател до момента в партия, която се гордее със своя демократизъм?


Възможно ли е изобщо някакво мнозинство в новия парламент като например замисляното преди изборите ГЕРБ-БСП-ДПС, гласно или негласно?


Кога да очакваме изборите за следващ парламент – още през юли, през октомври с президентските или ще се излъчи някакъв вид техническо правителство?


Данните към 19 часа в неделя на 5 агенции:


ГЕРБ: 24-26%
БСП : 15-18%
ИТН: 15-18%
ДПС: 9-11%
ДБ: 8-11%
ИМВ:4,4-6%
ВМРО: 4-5%

В зоната 2-4%: БНО,РБ,Възраждане,ВОЛЯ-НФСБ


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 шоуто трябява да продължи 05.04.2021 08:18

    Приспан и опиянен народ, от една мутра на друга, твърде жалка ситуация....

RSS

Най-нови

Венко Сабрутев

ППДБ иска комисия за пътната карта и Турски поток

ПП-ДБ са внесли проект на решение за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…