Свързани новини

15.10.2013 15:55

Чудовищна сметка за ток разкри подземна нарколаборатория

Видян 1654 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Оранжерия за канабис, разкрита преди седмица от криминалисти, се помещавала в имот на метри от родната къща на Елин Пелин в село Байлово. При акцията бяха задържани двама души, а соченият за организатор – 36-годишният Боби Н., успя да избяга. Хората в селото от години гледали високия му стандарт на живот и не можели да си обяснят откъде идват парите. “Заминал е, а жена му се чуди къде да се дене. Един лев не е оставил на нея и детето. Може да е избягал в чужбина. В Байлово имаме такъв случай. Подгониха да съдят наш човек за побой, той се скри в Англия, седи там и чака да минат 10 години, за да се върне. Друг за същия побой получи 6 години и вече е в затвора”, разказва местен жител пред “Труд”.


На съселяните си Боби казвал, че продал апартамента си в София и вложил парите в бизнес. Купил и започнал да ремонтира селската сладкарница, но много се охарчил.


Оранжерията му се намира в края на селото, където има и вили на софиянци. Оградата е висока 2 метра и зад нея не се вижда нищо. Веднъж казвал, че използва сградата за склад, друг път за обор, за гъбарник и т.н.


“Копаха, изливаха бетони. Камиони караха сандъци и кашони. Какво е правено чак сега разбрахме, когато дойде полиция. Вътре влизаха само Боби и още двама-трима негови хора, които бяха като пазачи”, разказва съсед.


Местните се кълнат, че никой от тях не е издал съселянина им. Оказало се, че наркооранжерията била разкрита по сметката за ток. Обектът, който се водил, че не работи, навъртял сметка колкото за половината село. Четири професионални климатика, с които могат да се отопляват халета във фабрика, поддържали висока температура в подземната оранжерия. Отделно работели отоплителни лампи с ултравиолетово излъчване, вентилационна система за циркулиране на въздуха, както и системи за овлажняване на въздуха, за поливане и наторяване на саксиите с марихуана.


“На 4 метра под земята климатът е бил като в Индия", говореха си полицаите. "По сметките те щели да изчислят от колко време е работела оранжерията и колко реколти са изкарани”, обяснява съсед.


“И да го хванат наш Боби, и да не го хванат, по-важното е да намерят човека, дето е над него. Всичките тия луди пари за строежа и за оборудването не ги е дал Боби. Той може да е печелил като е гледал наркотици, ама оня отгоре, дето може и да не е стъпвал в Байлово, е прибирал лъвския пай”, коментират местните. /БЛИЦ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей