Свързани новини

28.01.2019 09:27

Човек на Горанов и жена му – шефката на Шел, са виновни за проблема с винетките, признава АПИ

Видян 13166 пъти | Коментари 6
Гласували 11 рейтинг: 3.8182
много слаба слаба добра много добра страхотна

Човек на финансовия министър Владислав Горанов и съпругата на човека, която управлява веригата бензиностанции под логото на Шел, се оказват виновниците за проблема с винетките, става ясно от мълчаливото съгласие на АПИ. Всичко е направено в угода на и без друго любимите на шофьорите монополисти на пазара на горива и особено на един основен играч на него. Докато с това сезираме Комисията за защита на конкуренцията и всички останали институции, напомняме, че и житейски, и по закон мълчанието се приема за знак на съгласие.


12 дни мълчание, въпреки обещанието за отговори „веднага” от пресцентъра на институцията, последваха изпращането до Агенция Пътна инфраструктура на следните въпроси на в. 19 минути и партньорски европейски медии:


1.    Вярно ли е, че АПИ, собственик на терминалите за самообслужване (част от изпълнението на договора за изграждане на националната тол система на България), ги разглобява и от тях се вадят компоненти, за да бъдат използвани за свързването на търговски обекти, които да поемат функциите и дейността на терминалите за самообслужване?


2. След изваждането на компонентите от терминалите за самообслужване, те ще продължат ли да работят или тяхната експлоатация се прекратява?


3. Вярно ли е, че АПИ в свое писмо от 20.12.2018 г. информира веригите от бензиностанции, че се преустановява монтажът на терминали за самообслужване по границите на България, което доведе до хаоса със старта на системата за електронна винетка, като така остави бензиностанциите като единствен възможен вариант електронна винетка да бъде закупена?


4. Вярно ли е, че Димитър Петков (директор на дирекция Бюджет, финанси и разплащания по проекти) и Камелия Славейкова Петкова (изпълнителен директор на Shell България) са свързани лица, а именно съпруг и съпруга, и има ли конфликт на интереси при изпълнението на служебните им задължения, които облагодетелстват бензиностанциите и пречат на клиентите да се снабдяват с винетки от другите места?


Понеже скандалът е огромен и действията на човека на Горанов в АПИ и съпругата му са част от мрежа за натиск в угода на определени групировки, следва продължение на темата в следващия брой.


Очаквайте още в 17 часа на сайта 19min.bg удивителната история!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Биволъ: 30.06.2019 14:08

    Биволъ: Шефът на ДНСК с голям апартамент на първа линия в Созопол за 17 000 лв. «Когато си шеф в ДНСК и тъста ти напише есе а ти си на Бойко протеже…бе нека си строят там по Черноморието. Иван Несторов беше назначен лично от кмета Бойко Борисов за шеф на Дирекция “Архитектура и Градоустройство” на Столична община през 2006 г., а през 2017 стана шеф на ДНСК.» Биволъ Само 17 300 лв. брои през 2002 г. Веселин Цолевски за апартамент от 68 кв. м. на първа линия в Созопол. Продавач е строителната фирма БДК ООД. Апартаментът обаче има един недостатък – не гледа към морето. Но тази несправедливост е поправима. През 2010 г. “БДК Инвест” със същите собственици, предлага на г-н Цолевски, който вече е на 82 години, да замени апартамента с друг, по-голям – 97,8 кв. м. в кокетна вила с тераса и прекрасен вид към залива...

  • 005 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Този Димитър Петков одавна е пенсионер и как още го държат като само далавери прави!!!??

  • 004 Пепи Кръстев 30.06.2019 14:08

    Влади Горанов за премиерче ли се готви?

  • 003 Тони Кръстев 30.06.2019 14:08

    На Влади що му крият проверката на 4-те апартамента? Явно не стигат, та продължава да работи за още!

  • 002 Таня Рашева 30.06.2019 14:08

    Горанов има нужда от още апартаменти видно е, та и цялата групичка. Да сме живи и здрави да им работим

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.