Свързани новини

19.11.2021 11:22

Членове на СИК в UK сигнализират: Имаше опит за умишлено саботиране на изборите

Видян 3401 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Има ли опит за умишлено саботиране на изборния процес във Великобритания? Този въпрос се появи в последните дни, след като стана ясно за случаи на злоупотреба с лични данни, съобщава бТВ.

Без да знаят за това, хора са записвани като представители на политически партии в изборните комисии. В деня преди изборите на 14 ноември във Великобритания се появи проблем със запълването на секционните избирателни комисии.

Дотам се стигна, след като вписаните като представители на политически партии не се явиха, за да подготвят помещенията за изборите.

В десетки случаи неявилите се хора разбираха от телефонното обаждане на другите членове на комисиите, че имат ангажимент за изборите, и то към конкретни политически партии.

Десислава Енчева е една от тях. Но за разлика от десетките други, е подала жалба за злоупотреба с личните ѝ данни. „Записана съм като представител на политическа партия, а аз никога не съм давала съгласието си за това. От партията се  извиниха, но не знам кой в Англия има цел и каква е тази цел да го направи това“, коментира Десислава Енчева.

Няколко източника посочиха пред bTV, че проблемът е основно в Лондон, където на различни хора са предлагани по 200 паунда, за да приемат да участват в изборните секции, но срещу ангажимент или да


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 19.11.2021 21:15

    не знам защо всички пропускат буквата Р когато казват ЦИК?Истинското име е ЦИРК

  • 001 Anonimen 19.11.2021 13:46

    ЦИК трябва да вземе отношение по такава скандална злоупотреба за умишлен саботаж на изборите, а Комисията по защита на личните данни да се сезира за злоупотреба с лични данни. Добре е, че ще бъде сигнализирана и Лондонската полиция... тогава няма да се офлянкват нашите просмукани с кадри на статуквото органи.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог