Основната функция на Борисова е като съветник да следи какво прави в министерството неговият титуляр Иван Иванов, известен като шеф на СИК-Шумен от Търговския регистър

Свързани новини

04.07.2022 16:07

Червената Мата Хари върти през зет си ДФЗемеделие, следи и министъра от СИК като „съветничка”: Триумфът на секретарките

Видян 7838 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

СЛАВА направи известна Ирена Борисова – секретарка и приятелка на Сергей Станишев като премиер преди 15 години. Преди 13 г., точно през юли, тя напусна с него управлението, като тогава й приписваха една фраза, вероятно шега или легенда, че асистентът едва спестява милион за пълен мандат.

Днес Ирена Борисова вече е съветник на земеделския министър, до неотдавна по Държавен фонд Земеделие, където успя да нареди съпруга на сестра си за управител. Зетят на червената Мата Хари – Николай Кавърджиклиев е застраховател, тя също няма понятие от земеделие, освен ако раждането и израстването в Кюстендил не са равнозначни на експертиза поне в овощарството – в частност по череши, ябълки и сливи. Но за 6-те месеца на Промяната, която ги овласти, двамата са разпределили 2 млрд.лв. само в директни агропомощи, ако съдим по официалния сайт на ДФЗ. Имаше идея да се разпределят и още 1,1 млрд.лв. от джоба на данъкоплатеца към 100-те зърнари, но не би. 19 минути мина път.

Основната функция на Борисова е като съветник да следи какво прави в министерството неговият титуляр Иван Иванов, известен като шеф на СИК-Шумен от Търговския регистър.

Това не е лоша идея, защото в земеделието БСП и ПП наложиха уникален екип от „професионалисти”: аграрният министър д-р Иван Иванов е историк, а заместниците му Момчил Неков, Иван Христанов и Тодор Бурджев са съответно политолог, икономист - консултант и магистър по международни икономически отношения от СА в Свищов, наследник на зърнар.

Истинската идея на ресорното вице Корнелия Нинова, която заедно с другаря си по бизнес в правителството Асен Василев „разпределя порциите”, е да се следи кой какво прави и по-точно: дали всички пари текат, накъдето трябва, или кривват.

Защо Мата Хари е определението, което използваме?

Заради необяснимата близост на Ирена Борисова, тръгнала от Станишев, с фаворита на Корнелия Нинова.  Калоян Методиев е човекът, чиито кампании доведоха до 3 последователни 102-годишни дъна БСП, но заслужи доверието на лидерката да бъде неин шеф на кабинета като министър. За намесите му в работите на апетитни дружества – фирмено управление, от което нищо не разбира – бившият младежки шеф на СДС е политолог, сме писали и ще пишем неведнъж – особено пикантни истории тепърва ще излизат от търговията с оръжие.

Когато ДПС и ГЕРБ плюс БСП му помогнаха, след като се раздели с поста си при президента Радев, за създаването на неговия т.нар. институт Рего, прочул се с даването на прогноза 28% за БСП седмица преди изборите за първия месечен парламент, на който партията изкара 14%, Ирена Борисова се появи в ролята на негова секретарка и още нещо.

Какво точно? Не е ясно дали дори и в триъгълника на живота Нинова – Методиев – Борисова всички знаят със сигурност...

Мата Хари е имала амбиции нейният личен съпруг да оглави Граничната полиция, разказват информирани. Напомняме, че по време на Тройната коалиция под нейния чадър бяха македонската и част от сръбската ни граница, ако се сещате. Но мъжът на Мата Хари не се е класирал. Заради това я „компенсирали” с поста на шеф на ДФЗ за зет й. Това се казва Промяна, нали?

За да получи сбъдване на мечтите, тя обаче е трябвало да се раздели завинаги с най-добрата си приятелка, която не била симпатична, най-меко казано, на Нинова. Коя е въпросната дружка? Има време да научите, ако решим, че е съществено.

 Важното е, че за Мата Хари това не се е оказало проблем.


 


Радостина Тонева


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Не сваляйте усмивката от лицето си

Не сваляйте усмивката от лицето си и ще видите, че ще